PATTAYA (Nettavisen): - Jeg vet ikke hva det er, men denne banen og jeg bare «klikker» med hverandre, sier en strålende fornøyd Suzann Pettersen til Nettavisen etter å ha ”knust” verdens beste kvinnelige golfere på dagens andrerunde av 1,4 millioner dollar turneringen Honda PTT LPGA Thailand 2010.

Nettavisen fulgte Pettersen de siste fire hullene av dagens runde. Og det var lett å synes synd på koreanske M. J. Hur som spilte sammen med Suzann i dag. Hun ble fullstendig utspilt av våre eneste globale sportsstjerne. I alle fasetter av spillet var Suzann overlegen. På hull 18 drivet hun ut Hur med cirka 60 meter!

Lokale golfspillere og medlemmer av Siam Country Club Old Course, er samstemte i at den store utfordringen er de ekstremt hurtige og eleverte greenene.

- Ja, jeg hørte det om banen da jeg kom ned hit for første gang i 2007. Men det er som nevnt en eller annen x-factor mellom denne banen og meg selv. Jeg har en enormt god feel for greenene her, de skremmer meg ikke i det hele tatt, sier Suzann.

Og scoren hennes vitner om at hun trives. Av de seks rundene hun har spilt på banen (fire runder i 2007) er hun 34 slag under par¿

Og det er ingenting i veien med selvtilliten. Da en thailandsk journalist lurte på om hvem som kunne true henne om seieren, for eksempel verdensener Lorena Ochoa, svarte Suzann:

- Lorena who?, Ochoa who?, oh, you mean the Mexican girl? spøkte Suzann.

Om den thailandske journalisten var treg, eller om han hadde vanskelig for engelsk vites ikke, men han oppfattet ikke Suzanns morsomhet, noe som vakte munterhet blant det internasjonale pressekorpset.

Nettavisen fikk Suzann på tomannshånd etter pressekonferansen.

- Nå tar du vel dette? Du leder med tre slag på Hee Young Park og du er hele 11 slag foran Ochoa?

- Å nei, dette er ikke over, Det er golf vi snakker om. Her kan alt skje. Men at jeg er i ”dytten” er det ikke noe tvil om. Nå skal jeg fortsette å holde gassen i bånn lørdag og søndag, sier Suzann.

- Du har klaget på varmen, det var vel deilig at det var overskyet og at det til og med kom en liten regnbyge?

- Helt klart. Men det er tross alt 33 grader i skyggen og det føles nesten som den dirrende varme luften står stille noen ganger.

- Andre utfordringer med å være i thailand?

- Jeg sliter litt med jetlaggen. De siste nettene har jeg våknet i tretiden om natten. Da har det passet bra å skru på TVen å få med seg norske høydepunkter fra OL, sier Suzann.

- Du lar deg inspirere av norske medaljer i OL?

- Ja, absolutt, sier hun.

Slik Suzann spiller nå spørs det om ikke den største norske bragden søndag skjer et helt annet sted enn i Vancouver.

Sjekk siste sportsnytt her!