Britiske myndigheter skal ha gitt Chelsea-eier Roman Abramovitsj grønt lys til å selge Premier League-klubben, skriver anerkjente The Athletic fredag kveld.

Abramovitsj har fått en rekke sanksjoner mot seg i Storbritannia i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina, noe som har skapt problemer for fotballklubben.

Spekulasjonene har herjet de siste dagene om hva sanksjonene vil ha å si for Chelsea, som blant annet ikke kan kjøpe spillere eller fornye kontraktene til spillere de allerede har. De kan heller ikke selge kampbilletter eller andre klubbrelaterte varer.

Fire til seks uker

Chelsea-eieren har bekreftet at han ønsker å selge klubben så fort som mulig og flere potensielle kjøpere skal ha meldt sin interesse. Engelske medier har tidligere meldt at Abramovitsj foretrekker å selge klubben til amerikanske eiere.

LES OGSÅ: Sky Sports: Chelseas kredittkort sperret

Ifølge The Athletic kan et slikt salg være sluttført i løpet av fire til seks uker. Britiske styresmakter skal ha forhandlet med den amerikanske finansgruppen Raine om vilkårene for et salg. Raine jobber med salgsprosessen på oppdrag fra Abramovitsj.

Forhandlingene skal ha ledet fram til at salget av Premier League-klubben kan fortsette fra det stadiet det var på, før sanksjonene mot Abramovitsj ble innført.

Det skal også være stor tro på at det er mulig å få til en avtale, skriver The Athletic, selv om det per nå ikke skal ha kommet noen formelle bud på Chelsea.

LES OGSÅ: Salahs agent: - Ingen planer om å akseptere kontrakten

Klubben har fått en såkalt «spesiallisens» av styresmaktene, som gjør at de kan få fullføre sine oppsatte kamper denne sesongen, at supportere med sesongkort fortsatt kan dra på kamper og at de ansatte i klubben vil få utbetalt lønn.

Trenger bevis

Raine planlegger å søke om nok en lisens, så fort de har funnet en gunstig kjøper av fotballklubben, som vil tillate at salget går igjennom.

Salget av Chelsea vil imidlertid kun bli godkjent, om Abramovitsj kan bevise overfor styresmaktene at han ikke kommer til å tjene penger personlig på avtalen.

Abramovitsj har eid Chelsea siden 2003 og under hans eierskap har klubben vokst til én av de største i Europa. Chelsea er blant annet regjerende mester i Champions League.