David Ornstein, journalist i det anerkjente fotballnettstedet The Athletic, skriver torsdag at Manchester United er enig med tyskeren Ralf Rangnick om å ta over som midlertidig manager i klubben.

Kontrakt skal etter sigende strekke seg over seks måneder.

Det skal derimot være enkelte detaljer i avtalen som gjenstår før kontrakten kan signeres. Rangnicks nåværende klubb Lokomotiv Moskva, som han for tiden er sports- og utviklingssjef i, må tillate 63-åringen å forlate klubben.

The Athletic skriver videre at Rangnick vil gå over i en annen rolle i United, som konsulent, i to år etter det midlertidige manageroppdraget.

- En legende i tysk fotball

Eivind Bisgaard Sundet, som er ekspert på tysk fotball og kommentator i Viaplay, er spent på det nye samarbeidet.

- Han er en legende i tysk fotball. Han har vært med på å skape den tyske fotballen vi kjenner i dag. Han kom fram på slutten av 90-tallet. Han ble kjent i Tyskland på TV i 1998, for å stå og forklare hvordan soneforsvar fungerte, sier Bisgaard Sundet til Nettavisen.

Ole Gunnar Solskjærs arvtaker har på mange måter formet den nye generasjonen med tyske trenere, med Jurgen Klopp, Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann i spissen.

- Han har bygget sin karriere på taktikk, og gegenpress var det på en måte han som startet. Han hadde Tuchel som spiller, da han var trener i Ulm og så har han jobbet med Nagelsmann i Leipzig og påvirket den tyske generasjonen med trenere som finnes i dag. Stilen til Klopp er veldig lik stilen til Rangnick, sier Bisgaard Sundet videre.

- Kompromissløs

I RB Leipzig har Rangnick fungert som både trener og sportsdirektør. Bisgaard Sundet tror tyskeren vil gå over i en lignende direktør-rolle i Manchester United etter årets sesong.

- Han har bestemt alt, og jeg kan tenke meg at det er en slik rolle han har sett for seg i Manchester United etter denne sesongen også. Han har hatt kjempesuksess, med blant annet å bygge Hoffenheim til det der er i dag og han tok Leipzig til toppen av europeisk fotball.

- Han liker å bestemme, og det er hans lov som gjelder. Sånn har det vært, og han en kompromissløs. Jeg tror at når han går inn i dette nå, så vil jeg tro at han har blitt lovet ganske brede fullmakter etter hvert, til å drive dette prosjektet videre, sier Bisgaard Sundet.

Rangnick har lang erfaring fra toppfotballen, og har blant annet hatt hovedtreneransvaret for de tyske klubbene Schalke 04, VFB Stuttgart og RB Leipzig.

Han har hatt stor suksess som sportsdirektør i flere klubber, og har siden juli vært sports- og utviklingssjef i russiske Lokomotiv Moskva.