*Nettavisen* Sport.

«The Beast» er tilbake

Nikolai Valuev lover å dele ut smerte i bokseringen på lørdag. Det samme gjør motstanderen.

27.09.07 16:32

Drøyt fem måneder etter titteltapet for Ruslan Chagaev er «The Beast From The East» tilbake og klar for å innta ringen med fornyet sult. Denne gang er det den ubeseirede Jean-Francis Bergeron som står på menyen.

Må gjenvinne respekt
Det kom som en overraskelse for mange da den betydelig mindre Ruslan Chagaev tidligere i år tok WBA-tittelen fra den 213 cm høye og 150 kilo tunge Nikolai Valuev i Stuttgart.

Usbekistaneren gjorde med tilsynelatende letthet noe som hadde vært en tilsynelatende umulighet for Valuevs 46 tidligere motstandere – nemlig stå imot kjempens enorme fysiske fordeler og ta kommandoen i kampen med enkel og god boksing. Chagaevs strategi ble en umiddelbar bruksanvisning for hvordan å håndtere Valuev i fremtiden, og gigantens aura av uovervinnelighet er i dag så godt som punktert. Både topp ti ranking og fremtidige tittelsjanser avhenger derfor av at Valuev kommer seirende ut av lørdagens duell.

- Å tape er ikke alternativ for meg i denne kampen. Jeg simpelthen MÅ vinne, bekreftet Valuev under onsdagens pressekonferanse i Oldenburg i Tyskland.

Ny og forbedret
For å gjenvinne tapt ære og respekt har Valuev derfor foretatt en rekke endringer i treningsopplegget som ga ham sine første 46 seirer.

- Jeg har gjort endringer i livet mitt. Jeg har en ny trener og vi har forandret mye på måten jeg forbereder meg til kamp. Jeg har forbedret meg og lært av mine feil. WBA-tittelen skal bli min igjen, lover 34-åringen.

Ifølge de utvalgte som har sett «den nye Valuev» på trening er forbedring i fotarbeide og kroppsbevegelse blant områdene der den tidligere WBA-mesteren viser fremgang.

Ikke skremt
Motstanderen som Valuev har valgt ut for å sparke i gang comebacket og marsjen tilbake mot tungvektstoppen er kanadiske Jean-Francois Bergeron. Med en høyde på 196 cm og en matchvekt på rundt hundre kilo er Bergeron selv ingen smågutt, men han vil likevel se ut som en guttunge ved siden av kjempen fra St. Petersburg når de møtes i ringen lørdag kveld.

Størrelsesforholdet skaper imidlertid ikke bekymringer hos det kanadiske teamet.

- Jeg har vunnet over boksere på størrelse med Valuev tidligere, f. eks. Marcellus Brown, som jeg slo ut i tredje runden. Ikke bli overrasket om jeg slår ut Valuev også, sier en seiersikker Bergeron.

Den ubeseirede 34-åringen nyter status som Canadas beste tungvekter i dag og er innehaver av NABA-beltet - WBAs nord-amerikanske tittel. Bergeron har slått ut 19 av sine totalt 27 motstandere i så langt i proffkarrieren.

Adoptert suksessoppskrift
I tillegg til Bergerons tidligere erfaring mot høye motstandere hevder kanadieren også å ha en rekke fellestrekk med Ruslan Chagaev. Begge bokser southpaw og var godt skolerte amatørboksere, og Bergeron vil også ha overtaket på kjempen når det gjelder hurtighet og fotarbeide – to faktorer som var vesentlige i usbekistanerens detronisering av Valuev i april.

Det kanadiske teamet har også tatt i bruk de samme uortodokse treningsmetodene under forberedelsene, som bl.a. inkluderer at Bergerons trener bruker spesiallagde sko med 25 cm tykk såle under puteøvelser. Hensikten er å tilvenne NABA-mesteren i å slå oppover.

- Jeg er meget godt forberedt til denne kampen og kan garantere at det blir en spennende fight, forsikrer Bergeron.

Lørdagens tungvektskamp vil bli direktesendt på TV i over 50 nasjoner.

Se Nikolai Valuev vs Jean-Francois Bergeron på TV 2 Sport, lørdag kl. 21.20.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.