«The Crazy Norwegian»

Foto: Getty Images

Ole-Kristian Tollefsen har fått et nytt klengenavn etter alle slåsskampene i NHL.

29.11.06 09:04

22-åringen fra Nes på Romerike har markert seg i som back for Columbus Blue Jackets i NHL denne sesongen. Tollefsen har vært i fire slåsskamper og tilbrakt 38 minutter i utvisningsboksen på 22 kamper.

Og han har til gode å få juling. Det er mer enn motstanderne hans kan si. Nordmannen, som tidligere enkelt og greit ble kalt «OK», har fått et nytt klengenavn.

- Gutta kaller meg «The Crazy Norwegian». Jeg får høre det hele tiden, ler Tollefsen.

Den godhjertede mobbingen gjør ham ingenting. Det er ikke plass til svake mennesker i NHL, og det passer Tollefsen bra. Den defensive backen har så langt vist at han hører hjemme i verdens beste hockeyliga.

Tidligere denne uka hadde han sitt første private møte med den nye treneren, Ken Hitchcock.

- Det er klart at jeg var litt nervøs, men det gikk faktisk veldig bra. Han sa at jeg bare skal fortsette å gjøre det jeg gjør, forteller Tollefsen til Nettavisen.

De siste par dagene har Columbus Blue Jackets tilbrakt i Vancouver i Canada. Natt til onsdag møtte blåjakkene Canucks. Vancouver-laget har en av ligaens beste keepere i Roberto Luongo, og han holdt buret rent hele matchen.

Markus Näslund scoret kampens eneste mål. 0-1-tapet var sjette kamp denne sesongen hvor Columbus ikke scoret et eneste mål. Blåjakkene har bare 14 poeng etter 23 kamper, men viser likevel bedre takter under Ken Hitchcock enn under den forrige treneren, Gerard Gallant.

Laget har ti poeng opp til sluttspillplass.

Også Edmonton Oilers og Patrick Thoresen tapte natt til onsdag. Den 22 år gamle nordmannen spilte litt over 11 minutter og var ikke på isen ved noen av målene da Oilers ble slått 3-2 av Anaheim Ducks, et av ligaens beste lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.