*Nettavisen* Sport.

The Magic Man skal hedres!

Foto: hesteguiden.com

Ti av Europas beste 3-åringer samler seg bak startbilens vinger på Jarlsberg søndag, for å hedre verdens gjennom tidene beste kusk, Ulf Thoresen!

11.07.09 22:26

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Vi kommer neppe til å få se noen som kan måle seg med Ulf Thoresen noen gang, og det er med glede vi tenker tilbake på de opplevelsene Vestfoldingen ga oss, i en svært innholdsrik karriere, før han så tragisk ble borte for oss.

Norsk Travsport ble satt på verdenskartet i 1986, når kunstneren fra Norge vant VM i USA med danskfødte Habib, og Hambletonian med Nuclear Kosmos. Selv om mannen med de magiske fingrene satt i sulkyen bak vinnerene, ja så, så det nærmest ut til at han hadde en finger med i disposisjonene til de øvrige kuskene i løpet også!

Den voldsomt sympatiske catchdriveren, som vant VM for kusker hele fire ganger hadde kontroll på det meste i løpsbanen, og der andre kom til kort, ja så fikk Mr. Goldfinger de fleste til å yte maks! Det er således helt naturlig at han minnes med et av de mest pengestinne løpene for internasjonale 3-åringer, og årets utgave er uten tvil den beste som som har vært kjørt i løpets historie!

Vi ser for oss en duell!
Ja, vi mener bestemt at vinneren er å finne på duoen 2 Marco Di Jesolo og 10 Big Cheese i Ulf Thoresens Minneløp, hvor vinneren kammer hjem fantastiske 600.000 kroner! Førstnevnte er en av mange kanoner i regi Hugo Langeweg Jr., og etter oppvisningen til seier på 14.5 full vei på Charlottenlund i den siste starten er naturligvis Daquet Rapide-sønnen hesten å slå fra spiss.

Den som så absolutt kan gjøre det er sistnevnte, og etter å ha sett Tom Ridge-sønnen i aksjon i den siste starten mener vi at det er snakk om den klart mest interessante i løpet! 3-åringen var ved den anledningen en strålende vinner på flotte 14.4 full vei, og kusk Erik Adielsson så nærmest ut til å bare å sitte og kose seg!

Vi tror således det kan være duket for ”hjemmeseier”, i det Johansson-traveren er i eie av hardtsatsene Norwegian Racing Stable. Atle Kittelsen er matchmaker for den konstellasjonen, og drammenseren som spiller på mange strenger, fører således en lang familietradisjon videre, med sin satsning innen travet.

Intet hadde vært mer fortjent, enn at de som virkelig satser får betalt for sine investeringer, i en fantastisk flott sport, og vi har god tro på at vi får se champagnen flyte på Kittelsens bord, etter at det ellevte løpet er i mål på søndag!

Vi får se en flyvemaskin!
Ja, i stayerløpet i den andre avdelingen får det spillende publikumet stifte bekjentskap med en hest langt utenom det vanlige, i form av 5 Chimall T.T. Vi banket Victory Abroad-sønnen på Solvalla i den siste starten, etter å ha blitt fryktelig imponert av 5-åringen på Ørebro i starten forut for det, hvor han var en totalt overlegen vinner på sterke 13.3, etter et steintøft løp underveis.

Etter en åpning i underkant av 10.0 fikk dog Persson-traveren problemer med aksjonen til slutt på ”Valla”, og galoppen kom som brev på posten ut i oppløpet. Vi tror dog dagens forutsetninger er langt bedre, og normalt skal de øvrige få store problemer med å hente tillegg på denne kapabel krabaten, som blir vår soleklare banker for dagen.

Tre hester gjør opp
I Ulf Thoresens Minneløp for hoppene i V65-3, hvor vinneren kvitterer ut flotte 150.000 kroner, har vi god tro på at vinneren er å finne blant våre tre utvalgte, og en naturlig favoritt blir 4 Muscles Darling. Trener Marrku Nieminen er en unghestspesialist av de sjeldne, og finnen har gjort det skarpt på Jarlsberg i disse oppgjørene ved en rekke anledninger. Muscles Yankee-datteren har stått for strålende innsatser i hele år, og triumfen på flotte 13.3 over en sprint i den siste starten var det klasse over.

2 French Miracle kommer fra en sterk seier på solide 14.8 full vei, og Jag De Bellouet-datteren skal regnes med solide vinnersjanser sammen med det norske håpet 6 S.J.`s Majesty. Sistnevnte skal på ingen måte undervurderes, og 3-årshoppa til Steinar Holm er således meget spennende som en foreløpig 20-prosenter i spillet!

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Øvrige vurderinger
V65-1: En naturlig favoritt er 1 I`M Simonis Molar, etter en rekke sterke innsatser nå på slutten, men vi er slett ikke sikre på at Ride The Wave-sønnen forsvarer sitt innerspor. Dersom Westergård-traveren skulle bli overflydd, åpner løpet seg veldig opp, og vi garderer følgelig bredt.

V65-4: Seiersmaskinen 2 Navy Seal U.S. jakter her sin sjette strake triumf for året, og det er slett ikke utenkelig at dyktige Bo Westergård kan seiersdefilere på ny, med denne herlige Varenne-sønnen. 5-åringen har vært helt outstanding i hele år, men mot klart skjerpet motstand er det litt opp til eksamen ved denne anledningen. 1 Tinita Love fungerte tilfredsstilende sist, og med åpning til slutt skal Super News-datteren regnes tidlig sammen med 10 Evidence Ås, som er herdet fra tøffe lag.

V65-6: Litt småskummelt, men tre hester hever seg litt over mengden. Hugo Langeweg Jr. sitter bak en svært god hest i form av 1 Wellington, og dersom det skulle løse seg litt fra et litt sjanseartet innerspor er Frisky Frazer-sønnen tidlig aktuell. 2 Crown`s Banker var velig positiv i sin årsdebut, og med løp i kroppen er 6-åringen hyperaktuell sammen med 8 Jeroboam, som stadig imponerer.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ekspertforslag
Til V65-løpene på Jarlsberg har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 126, 378 og 1008 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

I tillegg har vi satt opp tre spennende Dagens Dobbel-forslag på hhv 100, 240 og 400 kroner, og de spillene kan du få kjøpt her .

Kjøp en bong og se V65-løpene på nrk.no nett-tv søndag kveld!

Nyhet!
Nettavisen tilbyr nå sine lesere å motta nyhetsbrev gratis, fra og med onsdag, til V65 og V75-omgangene, og dersom du vil ha dette direkte til din e-post, går du inn å registrerer deg her!

PS! Undertegnede er opptatt med møtevirksomhet hele mandagen, og vi står således over spill denne dagen. Vi er dog tilbake for fullt fra tirsdag av med tips til Momarken, og til V65 på onsdag på landets hovedbane Bjerke, som åpner dørene igjen etter omlegging av banedekke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag