The Mirror: - Solskjærs assistent kan få ny rolle i United

HJELP: Mike Phelan har vært Ole Gunnar Solskjærs assistent i Manchester United.

HJELP: Mike Phelan har vært Ole Gunnar Solskjærs assistent i Manchester United. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Mike Phelan skal se for seg rollen som direktør i Manchester United.

Da Ole Gunnar Solskjær tok over jobben som Manchester United-trener etter José Mourinho valgte han å ta med seg Mike Phelan som sin assistent. 56-åringen har tidligere vært United-assistent også under Sir Alex Ferguson.

Ifølge Daily Mirror kan det nå se ut til at Phelan ønsker en ny rolle dersom han skal fortsette i United. Avisen hevder å vite at den nåværende Solskjær-assistenten ønsker rollen som sportsdirektør.

Den siste tiden har det blitt spekulert i engelsk presse rundt hvorvidt United kommer til å ansette en sportsdirektør over hovedtreneren. Samme modell opererer f. eks Manchester City og Arsenal med, og er den normale strukturen i klubber som Real Madrid, Barcelona og Juventus også.

Dette skal også være noe av den samme rollen som Phelan har hatt i australske Central Coast Mariners, der han jobbet før han fikk telefonen fra Solskjær og United i desember 2018.

The Mirror hevder at den nye direktørjobben i United i stor grad vil handle om kjøp og salg av spillere, samt skape større tilknytning mellom Uniteds akademi og førstelag.

Phelan, som nevnt, var assistent under Sir Alex Ferguson, og spilte også i Manchester United fra 1989 til 1994. Han har tidligere også vært hovedtrener i Norwich og Hull i sin karriere.

To som ser ut til å fortsette i sine jobber er Michael Carrick og Kieran McKenna, som også er trenere under Solskjær. Samme avis hevder nemlig at de to, som også var assistenter under José Mourinho, nærmer seg nye avtaler.

Carrick var, som kjent, spiller i Manchester United fra 2006 til 2018 da han la skoene på hylla. McKenna ble hentet inn fra Tottenham i 2016, og jobbet i førsteomgang med Uniteds U18-lag. Siden har han blitt flyttet opp i systemet, og jobber med Uniteds førstelag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.