*Nettavisen* Sport.

The Times: - United-spillerne ga ledelsen klar beskjed om å ikke sparke Solskjær

OPPTUR: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og spiller Daniel James fikk en opptur mot Tottenham.

OPPTUR: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og spiller Daniel James fikk en opptur mot Tottenham. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Den anerkjente avisen hevder nordmannen er svært populær i rødtrøyenes spillergruppe. Før kampen mot Tottenham skal dette ha blitt kommunisert til Uniteds ledelse.

06.12.19 08:11

The Times (krever abonnement) skriver fredag at United-spillerne før onsdagens seier mot Tottenham ga beskjed til klubbens øverste ledelse om at de ikke måtte finne på å kaste ut nordmannen fra sjefsstolen på Old Trafford.

«Solskjærs posisjon som United-manager har vært under press etter at han bare vant fire av de 14 første kampene denne sesongen. Stallen er imidlertid fortsatt overbevist om at den tidligere Norge-spissen er rett mann til å ta klubben fremover, noe de også ga beskjed om til viktige ledere før onsdagens kamp mot Tottenham», skriver The Times.

United-profil: - Elsker ham

Kampen ble også en stor opptur for Solskjær, som fikk se spillerne sine vinne en fortjent 2-1-seier mot Tottenham og tidligere United-manager José Mourinho.

LES OGSÅ: Dette United-bildet vekker oppsikt: - Har ført til spekulasjoner

United-spillernes klare beskjed om Solskjær kommer etter at The Sun hevdet i forkant at kristiansunderen hadde informert spillergruppa om at han trolig ville få sparken om det ble tap i de to påfølgende kampene mot Tottenham og Manchester City.

Mye av grunnen skulle ifølge The Sun handle om at Mauricio Pochettino er ledig på markedet. Den sparkede Spurs-manageren skal lenge ha vært høyt ansett på Old Trafford.

Scott McTominay, som har utviklet seg stort under nordmannens ledelse, går «on record» med sin støtte til den gamle Molde-sjefen.

- Jeg legger ikke så mye vekt på det som står i avisene. Det er vår plikt som spillere å gjøre vårt beste for ham, og forhåpentligvis kan vi prestere, for vi elsker ham, sier skotten ifølge The Times.

- Som spillergruppe elsker vi ham også. Noen av poengene vi har mistet denne sesongen har ikke vært representabelt for prestasjonen, så forhåpentligvis kan vi fortsette å gjøre fremskritt, sier McTominay.

LES OGSÅ: Toppløs-modeller, TV-stjerner og bloggere: Her er United-profilenes kjærester (+)

Solskjær ble selv spurt om The Suns påstander på en pressekonferanse tirsdag. Der slo han kraftig tilbake mot rapportene om at han skal ha sagt til spillerne at han får sparken med tap i de to neste kampene.

- Noen ganger må du le når du leser saker om hva jeg skal ha sagt. Jeg vet i det minste at kildene er oppdiktet. Det er åpenbart løgn, sa Solskjær ifølge VG.

LES OGSÅ: Forbauset over nordmenn: - Hvis jeg var Ødegaard, da hadde jeg vært irritert

- Heldige som har ham

Solskjær skal ifølge flere kilder, som The Athletic, nyte stor tillit på Old Trafford til tross for middels resultater så langt denne sesongen, og klubben skal være fornøyd med ungdomslinjen nordmannen har lagt seg på.

Hele fem tenåringer har fått spilletid i Premier League så langt denne sesongen, og supertalentet Mason Greenwood (18) har fått prøve seg i hele 11 av de 14 kampene som er spilt.

Det skal være musikk i United-ledelsens ører. Også Nicky Butt, som nå er leder av klubbens ungdomsavdeling, har gått ut i det siste og tatt nordmannen i forsvar.

- Vi er heldige for øyeblikket som har Ole i førersetet, sa Butt i et intervju gjort med Press Accociation.

Nå venter en ny utfordring for Solskjær. Lørdag møter Manchester United de regjerende mesterne City til Manchester-duell på Etihad.

Det blir ikke stort tøffere enn det.

Pssst: Er du glad i fotball? Da bør du sjekke ut disse dybdesakene vi kan tilby i samarbeid med fotballmagasinet FourFourTwo.

Annonsebilag