The Times: - United-stjernene må ta 25 prosent i lønnskutt om de ikke kvalifiserer seg til Champions League

KUTT: Både Marcus Rashford og Paul Pogba må ta et stort lønnskutt dersom de ikke kvalifiserer seg til Champions League.

KUTT: Både Marcus Rashford og Paul Pogba må ta et stort lønnskutt dersom de ikke kvalifiserer seg til Champions League. Foto: Sergio Perez (Reuters)

Mangelen på spill i Europa kan ha stor påvirkning på lommeboka til flere av Ole Gunnar Solskjærs stjernespillere.

20.04.19 10:36

Manchester United kjemper fortsatt om å ende blant topp fire i Premier League denne sesongen. En plass blant de fire beste i den engelske toppdivisjonen gir, som kjent, spill i Champions League neste sesong.

Ifølge The Times kan manglende spill i Europas gjeveste klubbturnering ha stor påvirkning på lommebøkene til Ole Gunnar Solskjærs stjernespillere sesongen 2019/2020.

De skriver nemlig at samtlige United-spillere må gå ned 25 prosent i lønn dersom de ikke klarer å sikre spill i Champions League også neste sesong. Dette var også tilfellet da United endte utenfor topp fire i England sesongen 2015/2016.

I skrivende stund ligger Manchester United på sjetteplass i Premier League, to poeng Arsenal som innehar fjerdeplassen. Det er fem serierunder igjen av årets sesong for Solskjærs mannskap.

Det var Louis van Gaal som trente Manchester United sist gang klubben ikke endte blant topp fire i Premier League. Til tross for å vinne FA-cupen måtte nederlenderen gå ved slutten av sesongen, og ble erstattet av José Mourinho.

Det potensielle lønnskuttet har uansett blitt brukt som forhandlingskort av superstjerner som Paul Pogba og David de Gea, skriver The Times videre. De ønsker nemlig at deres nåværende lønninger heves kraftig.

Pogba og De Gea skal tjene rundt 290.000 pund (rundt 3.2 millioner kroner) og 200.000 pund (rundt 2.2 millioner kroner) i uka, skriver den engelske avisen. De ønsker at dette skal heves slik at et potensielt lønnskutt ikke vil ha like stor betydning for deres del.

Den spanske burvokterens kontrakt med United går ut sommeren 2020, mens Paul Pogba har to år igjen av sin avtale med de rødkledde. Real Madrid skal blant annet ha vist interesse for den franske VM-vinneren i det siste.

United skal ha gjort det klart at de ikke kommer til å fjerne klausulene i kontraktene til sine spillere, som har resultert i at begge stjernespillerne ønsker å se sine lønninger hevet kraftig dersom de skal signere nye avtaler på Old Trafford.

Manchester United røk ut av kvartfinalen i årets Champions League etter at Barcelona ble et nummer for sterke. De regjerende LaLiga-mesterne vant 4-0 over to oppgjør mot Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.