Gå til sidens hovedinnhold

Thea verdens beste

Abildsøjenta Thea Therese Vingmark Næss (24) drømte om å ta VM-gull i kickboksing – og nå som hun har klart det er hun sulten på flere titler.

GARDERMOEN: Da flyet med den norske VM-troppen landet på Gardermoen mandag kveld, sto foreldre, søsken og venner klare med norske flagg og blomster til gulljenta Thea Therese Vingmark Næss (24).

– Det er helt fantastisk. Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak dette, jubler mamma Katharina Vingmark, som bor på Abildsø.

Forloveden ved sin side

Forloveden Christian Galvez fra Lambertseter, hadde Thea imidlertid ved sin side under hele mesterskapet i Lignano, Italia.

Han er nemlig assistenttrener i Fighter kickboxingklubb på Bjølsen – klubben Thea representerer.

– Det betyr veldig mye å ha ham så nær, smiler den nybakte verdensmesteren i fullkontakt 60 kg.

Hun gjorde det "umulige" for en liten nasjon som Norge. Thea knuste all motstand, ikke minst de fryktete russerne, og gikk ubeseiret gjennom helgens amatør-VM.

– Det er helt fantastisk. Rett og slett et drømmemål som har gått i oppfyllelse. Jeg har nesten ikke skjønt det helt ennå, smiler 24-åringen, som er bosatt på Frogner.

Hun gikk fire kamper i amatørverdensmesterskapet arrangert av det offisielle kickboksingforbundet WAKO.

– Jeg hadde en hard trekning, og møtte en russer i den første kampen. Jeg har aldri gått mot en russer før, men de er kjent for å være tøffe, forteller Thea.

Men hun vant den kampen, og de to neste, og så ventet en tyrkisk dame i finalen.

– Jeg visste ikke at jeg hadde vunnet før kampen var over, jeg fokuserte kun på det jeg skulle gjøre, og telte ikke poeng underveis, smiler Thea, som måtte ta til tårene da hun ble kåret til verdens beste i ringen.

Holdt hodet kaldt

Utenom å vinne VM-titler, arbeider Thea som barista på Stockfleth's på Oslo City.

– Det er den perfekte jobben. Der handler alt om kunden og service, og så kan jeg gå på trening på kvelden og bare være egoistisk og trene for min egen del, smiler Thea.

Men det er VM-gull hun har jobbet for de siste årene.

– Og nå er jeg sulten på flere titler, gliser Thea. Det neste ordentlige store målet er Combat Games i Beijing i september neste år – også kalt "OL i kickboksing".

– Jeg var sikret billett dit da jeg nådde semifinalen. Men jeg er aller mest fornøyd med at jeg klarte å holde fokus her og nå og tenkte på arbeidsoppgavene mine. Det er derfor jeg klarte å gå helt til topps, sier Thea, fornøyd, stolt – og litt sliten.

Hun og Andreas Lødrup, hennes gode treningskamerat i Fighter som også ble verdensmester, står for øvrig i spissen for at Norge nå rangeres som verdens nest beste kickboksernasjon – og Fighter som verdens beste klubb i øyeblikket.

Reklame

Best i test påskeegg 2021