Gå til sidens hovedinnhold

Therese Johaug avslutter samarbeid med Huawei

Therese Johaug og Huawei avslutter samarbeidet med øyeblikkelig virkning, melder NRK.

Det skjer kort tid etter at Johaug har blitt kritisert for å fortsette sitt samarbeid med den kinesiske telegiganten, etter at flere kjente profiler har valgt å gjøre det samme.

Tidligere i år ble det blant annet kjent at den svenske stjerneartisten Zara Larsson avsluttet samarbeidet med Huawei etter stor kritikk, og tidligere i desember valgte Barcelona-stjerne Antoine Griezmann å gjøre det samme.

Les også: Norsk dobbeltmoral på sitt verste!

«Huawei er lei seg for å meddele at vi har bestemt oss for å frigi Therese Johaug fra samarbeidsavtalen med umiddelbar virkning for å la henne fokusere all sin energi på det som bør være hennes fokus, nemlig å forbli den beste langrennsløperen i verden», skrives det i en uttalelse fra selskapet som NRK har fått torsdag kveld.

«Vi har alltid satt stor pris på samarbeidet med Therese, og håper vi kan samarbeide i fremtiden. Vi ønsker henne alt godt fremover», uttaler Huawei videre.

Les også: Bendiksen tok på seg ansvaret for Johaugs dopingsak. Nå åpner han opp

Jørn Ernst, Johaugs manager, har følgende å si om saken:

– Vi setter stor pris på at Huawei tar et stort ansvar, og fristiller Therese fra samarbeidsavtalen, slik at hun kan ha full fokus på det sportslige, skriver Ernst i tekstmelding til NRK.

– Vi har satt stor pris på det samarbeidet vi har hatt med Huawei som selskap, og de menneskene vi har lært å kjenne der, sier han – og ønsker ikke å kommentere saken utover det, fortsetter han.

Nylig ble det avslørt at selskapets programvare er blitt brukt til å identifisere uigurer.

Kina har fått hard kritikk for sin håndtering av den forfulgte minoritetsgruppen.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken