Therese Johaugs advokat, Christian B. Hjort, bekrefter tirsdag overfor TV 2 at hans klient nå har avgitt sin forklaring til Antidoping Norge i dopingsaken mot henne.

Johaug mener hardnakket at hun er uskyldig.

– Therese har forklart seg, og gitt så detaljerte forklaringer som mulig. Hennes forklaring er den samme som allerede er kjent for offentligheten, men mer detaljert. Antidoping Norge ferdigstiller nå referatet fra forklaringen. Så kan det være noen detaljer som gjenstår, eller noen ekstra spørsmål Antidoping Norge ønsker svar på, sier advokat Hjort til TV 2.

Skistjernen ble i forrige uke suspendert i to måneder etter at hun har testet positivt for clostebol. Påtalenemnda i Antidoping var da tydelig på at Johaug ikke er uten skyld i saken.

- Bakgrunnen for vedtaket er at Påtalenemden er av den oppfatning at utøver ikke kan sies å ha opptrådt uten skyld, uttalte leder av Påtalenemnden, Anstein Gjengedal da.

Les også: Idrettsadvokat: - En fillesak

Les også: Dette er Trofodermin - kremen som felte Johaug

Johaugs advokat var tydelig på at han og hans klient ikke er enig i begrunnelsen til Antidoping Norge for suspensasjonen.

- Vi vil argumentere for at Therese ikke har utvist skyld, sier Hjort.

- Jeg tar dette tungt, men forholder meg til det. Nå konsentrerer jeg meg om det som er viktigst, å jobbe for full frifinnelse. Jeg ser frem til en grundig og full behandling av saken så raskt som mulig, sa Therese Johaug i en pressemelding fra Norges Skiforbund da suspensjonen ble kjent.

Hun har ikke vært tilgjengelig for pressen siden pressekonferansen 13. november, og ifølge Hjort vil hun fortsette å være taus inntil videre. Advokaten sier til TV 2 at de vil avvente Antidoping Norges ferdigstillelse av etterforskningen.

Therese Johaugs advokat, Christian B. Hjort, har ikke besvart Nettavisens hendvendelser tirsdag ettermiddag.

HTML EMBED
embedNAvideo("gTNuxB4lFbQH6FOgGUcIUQ", false)