RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thingnes Bø utklasset på standplass


SLURVET MED SKUDDENE: Johannes Thingnes Bø hadde bra fart i langrennsløypa, men fikk ikke ned nok blinker i torsdagens første verdenscuprenn.
SLURVET MED SKUDDENE: Johannes Thingnes Bø hadde bra fart i langrennsløypa, men fikk ikke ned nok blinker i torsdagens første verdenscuprenn. Foto: Darko Bandic (AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den argeste rivalen vant verdenscupåpningen i Pokljuka.

Johannes Thingnes Bø ble utklasset på standplass i torsdagens verdenscupåpning på 20 kilometer i slovenske Pokljuka. 25-åringen ble likevel nummer sju og beste nordmann. Martin Fourcade vant konkurransen.

Thingnes Bø skjøt på seg tre tilleggsminutter totalt. Til tross for det, skilte det «bare» 1.11 minutter opp til vinnertida.

- Det er for dårlig, rett og slett, konstaterte han overfor NRK.

Skiskytterstjernen fra Markane forklarte at han hadde feil fokus på den andre skytingen. Feilen var at ville gjøre seg ferdig kjapt for å henge seg på en gruppe andre utøvere som lå rundt ti sekunder lenger framme i den tunge løypa. Det førte med seg en unødvendig skuddbom.

Stresset

- Jeg stresser av gårde. Jeg tenker på å komme meg ut allerede før jeg har begynt å skyte, og det er aldri en god kombinasjon. Det er skuffende, fortsatte OL-vinneren på distansen.

Les mer: Thingnes Bø om stor forandring: - Noe som skurrer

Rivalen Fourcade var blant utøverne som skjøt feilfritt i konkurransen. Det gikk noe tregere med Fourcade enn skiskytterpublikummet er vant med å se, både under skytingene og på skiene.

Et forsprang på 16 sekunder etter fire skyteserier var i ferd med å bli spist opp på slutten, men franskmannen berget seieren med 4,2 sekunder.

Nær sensasjon

Tysklands Johannes Kühn hadde aldri endt på pallen i et tilsvarende renn tidligere. Han holdt på å skape en sensasjon med en glimrende konkurranse. Dessverre for tyskeren holdt det bare til en andreplass. Østerrikes Simon Eder ble tredjemann.

Thingnes Bø fylte den første skyteserien sin, men misset med et av skuddene på den andre. Med det passerte han ut som foreløpig sjettemann etter halvgått løp.

Med to nye bomskudd på tredje skyting var Markane-utøveren ute av seierskampen i verdenscupåningen. Hastigheten i løypene var det derimot lite å utsette på for Thingnes Bøs del.

- Et fantastisk langrenn av Johannes. Han er for eksempel 25 sekunder foran Lukas Hofer i sporet. Han er minuttet foran Samuelsson, som jo har gått veldig fort, bemerket NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Birkeland-bom

Lars Helge Birkeland framsto som det andre norske håpet i store deler av konkurransen, men en miss på siste skyting i stående spolerte toppsjansen. Skuddommen var Birkelands eneste i rennet. Han ble nummer ti til slutt, elleve sekunder bak Thingnes Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen imponerte stort på standplass og fikk ned samtlige 20 blinker. 26-åringen fra Geilo holdt likevel ikke samme fart i skisporet som de beste. Han ble slått av både Thingnes Bø og Birkeland, som ellevte beste i mål.

Tarjei Bø hadde ingen god åpningsdag i verdenscupen. Storebror Bø greide ikke å fullføre blant de 30 beste.

Verdenscuprenne i Pokljuka fortsetter med sprint fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere