Johannes Thingnes Bø var den store favoritten før lørdagens VM-sprint i Oberhof. Han leverte varene og gikk inn til gull.

– Jeg har det helt topp. Jeg er veldig fornøyd med løpet og disponeringen, og Tarjei blir nummer to og vi har fem mann i topp seks, sier Thingnes Bø til TV 2.

– Jeg slet litt med å få opp farten på skiene i dag, i og med at jeg syntes jeg hadde mye krefter. Men jeg disponerte det veldig bra og hadde en bra avslutning, sier han videre.

Dette var hans totalt 14. VM-gull i karrieren siden han tok sitt første tilbake i 2013.

– Helt hinsides. Det skal ikke være mulig å være så overlegen, sa TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen om vinneren.

Reagerte på beskjed

På andreplass kom storebror Tarjei Bø, som skjøt feilfritt på begge skytingene, men ikke helt hadde samme fart i sporet. Dagen ble toppet med at Sturla Holm Lægreid kapret bronseplassen, knepent foran Johannes Dale på fjerdeplass.

Lægreid var bare drøye seks sekunder bak Thingnes Bø etter andre skyting, men tapte over 30 sekunder på sisterunden.

25-åringen trodde knapt det han fikk beskjed om da han fikk sekunderinger underveis på vei mot mål. Samtidig fikk han ikke vite at mange av de andre også tapte sekunder mot slutten av rennet.

– Det var mørkt. Jeg trodde nesten ikke mine egne ører. Da var det litt demotiverende, spesielt når du føler deg tung. Hadde jeg visst at alle tapte like mye, så hadde jeg kanskje vært litt mer glad til sinns og pushet litt mer. Det kjentes veldig tungt da jeg gikk på den siste runden og fikk sekunderinger om at jeg tapte altfor mye, sier Lægreid til NRK.

Etter løpet av Lægreid tydelig likevel godt fornøyd med medalje og tok til tårene i det som var et følelsesladet øyeblikk. Det holdt bare så vidt, for Johannes Dale var nær ved å snappe bronsen foran ham.

- Man vil ikke juble på bekostning av en konkurrent og først og fremst en kompis, så ... det betyr mye for meg å ta den medaljen og spesielt etter en så god sesong at jeg får det til på sprinten, sier en tårevåt Holm Lægreid til TV 2.

– Norsk mesterskap

Også enda en nordmann kom seg inn blant de seks beste. Vetle Sjåstad Christiansen ble nemlig nummer seks.

– Det er norsk mesterskap i Oberhof, sa TV 2-ekspert Ole Kristian Stoltenberg.

LES OGSÅ: Dette skaper spekulasjoner i VM

Thingnes Bø pådro seg én bom på første skyting og ga dermed konkurrentene muligheten til å kapre gullet.

På andre skyting ble det fullt hus og med startnummer én gikk Thingnes Bø naturlig nok inn til ledelse.

Han leverte en råsterk sisterunde og det skulle vise seg at tiden skulle bli umulig for de andre å matche.

Sturla Lægreid på startnummer seks pådro seg også én bom, men var ikke i nærheten av å holde samme tempo som lagkameraten i sporet. Da han gikk i mål var han hele 39,9 sekunder bak Thingnes Bø på en andreplass.

Lægreid lå lenge an til å skyte fullt hus, men pådro seg en bom på siste skuddet på andre skyting. En bom som kan ha kostet gullet.

Storebror imponerte

Av de som kom bak viste også Vetle Sjåstad Christiansen gode takter og kjempet seg inn i medaljekampen. Han måtte imidlertid ta til takke med en plass rett utenfor pallen til slutt da han ble nummer seks.

Det gjorde også Tarjei Bø med sin feilfrie skyting. Ut fra andre skyting var han bare 3,2 sekunder bak lillebror Bø.

LES OGSÅ: Så rødt etter det som ble vist på svensk TV

Det holdt ikke helt til gull, men med en imponerende sisterunde klarte han andreplassen, foran Lægreid.

– Han knuser alle andre utenom lillebror i VM. En fantastisk prestasjon, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk om storebror Bø.

I mål var han 14,8 sekunder bak lillebror. Johannes Dale kjempet om en medalje på sisterunden, men rakk akkurat ikke fram og måtte ta til takke med en fjerdeplass til slutt.