Gå til sidens hovedinnhold

Thingnes Bø med nytt VM-gull

Men 25-åringens taktikk overrasket imidlertid NRK-eksperten.

Johannes Thingnes Bø tok sitt andre gull under VM i skiskyting i Östersund lørdag. Nordmannen vant rennet suverent.

Thingnes Bø var regnet som den store favoritten i forkant, etter å ha vunnet hele 12 renn i verdenscupen denne sesongen.

- Det er godt og lettende å kunne innfri. Jeg følte jeg hadde en bra åpning, og etter fem treff på liggende, med en kant-inn, vet jeg at 50 prosent av en sprint allerede er gjort. Så da vet jeg at jeg har gode muligheter utover i løpet. Jeg har trøblet litt på stående skyting, men der gjelder det å ikke skyte for seint. Da er én bom helt OK, sa Thingnes Bø til NRK.

Én bom

Marka IL-løperen åpnet litt rolig i lørdagens renn, men skjøt fullt hus på liggende. Han gikk ut med det som på det tidspunktet var beste tid.

På stående ble det én bom, men det holdt likevel til at Thingnes Bø også her gikk ut med beste tid. Flere sterke løpere fulgte imidlertid bak.

Blant dem var russiske Alexander Loginov. Han skjøt fullt hus på begge skytinger og gikk ut på sisterunden 0,2 sekunder foran Thingnes Bø.

Russeren hadde imidlertid ikke like god fart i sporet på sisterunden og gikk i mål til en foreløpig andreplass, 13,7 sekunder bak Thingnes Bø.

Det ble sølv til Loginov, mens franske Quentin Fillon Maillet tok bronse.

- Tok oss på senga

Den norske gullvinneren åpnet altså i et langt roligere tempo enn vanlig og akkurat det overrasket NRK-ekspert Ola Lunde.

- Han tok oss på senga med den taktikken, sier Lunde.

På sisterunden satte imidlertid 25-åringen alle kluter til og leverte gnistrende i sporet. Tiden var det altså ingen som kunne matche.

- Nå har jeg begynt å gå gode sisterunder også. Jeg er i utvikling, sa Thingnes Bø om seiersløpet til NRK.

Thingnes Bø fylte alle blinkene på liggende skyting, men bare så vidt. Ola Lunde beskrev det ene skuddet, et kantskudd, på følgende måte:

- Det var tidenes kanttreff!

Erlend Bjøntegaard startet ganske sent, men leverte et godt løp og ble nest beste nordmann med en sjuendeplass. Han var 34,8 sekunder bak vinneren. Bjøntegaard skjøt feilfritt både på liggende og stående.

Storebror bommet

Storebror Tarjei Bø åpnet lovende på sprinten og skjøt fullt hus på liggende, men pådro seg to strafferunder på stående skyting.

Den svake skytingen kostet Bø mye i kampen om en god plassering og han var over 40 sekunder bak teten etter strafferundene. Bø gikk ut med startnummer ni, og dermed kom det også mange gode bak ham.

30-åringen leverte en råsterk sisterunde i sporet. Det holdt til en foreløpig andreplass, men totalt sett ble det bare en 13.-plass.

Vetle Sjåstad Christiansen, som imponerte stort under mixedstafetten i VM fredag, fikk heller ikke helt fullklaff på standplass denne gang.

Han skjøt én bom på både stående og liggende, og var dermed ute av kampen om en plass på pallen. Han endte som nummer 31.

Les også

Johansson med bakkerekord da Norge vant lagkonkurransen

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken