Gå til sidens hovedinnhold

Thingnes Bø: - Meningsløst

Men unggutten vil ikke forandre på systemet.

SOTSJI (Nettavisen): Johannes Thingnes Bø (20) måtte takket være en dårlig sprint starte over to minutter bak Ole Einar Bjørndalen på mandagens jaktstart.

Reglene gjør nemlig at sprinten danner grunnlaget for startlisten på jaktstarten, til tross for at det deles ut gull på sprinten. Likevel får altså vinneren fordel av løpet når jaktstarten setter i gang.

- Bare tull
Det vekket harme hos vintersportsglade Ivar Hoff. Til Nettavisen sa han følgende mandag formiddag:

- Det er jo egentlig bare tull å stille opp for Bø-brødrene. Johannes Thingnes Bø går ut som nummer 55, han går ut to minutter og 18 sekunder etter Bjørndalen. Er det vits i at han går, da? spurte Hoff.

Vi lot hovedpersonen selv svare for seg. Når Nettavisen spør om det føltes meningsløst å stille opp på når avstanden opp til pallen var så stor, svarer han samtykkende.

- Ja, den blir det (meningsløs). Jeg skyter 19 treff, og likevel blir jeg nummer 31, og er over to minutter bak. Det er vanskelig å hente igjen noe. Det føltes ut som jeg sto på startstreken i et år før jeg fikk gå ut. Men sånn er det «gamet» her, sier Thingnes Bø til Nettavisen etter mandagens jaktstart.

Forsvarer jaktstarten
Men likevel mener han jaktstarten bør beholdes i samme form som den er i dag.

- Den bør ikke forandres, jaktstart er veldig bra når man vinner sprinten, sier han lattermildt.

- Er det lite motiverende å stille stille til start når du vet du er sjanseløs til å havne på pallen?

- Sånn er det bare. Dette er på en måte én distanse med to resultater. Men alle vet det er sånn, og det er bare å gjøre det beste ut av det, sier 20-åringen.

Bror Tarjei Bø er også en tilhenger av jaktstarten.

- Man digger systemet når man gjør det bra på sprinten, og så hater man det når man gjør det dårlig, sier han til Nettavisen.

- For to av oss var det håpløst, men de to andre hadde et kjempebra utgangspunkt, fortsetter han.

- Vil du man skal fortsette med jaktstart?

- Ja, helt klart. Jeg synes det er en kjempeøvelse. Det er klart at det kan se litt rart ut for folk utenfor, men i dag er det en helt ny pall enn de som var der på sprinten, så det er svar nok, mener han.

Pallen forsvant
Før OL har det denne sesongen vært arrangert seks jaktstarter i verdenscupen for herrer. Ved fire av seks tilfeller har vinneren av første renn, holdt unna og vunnet jaktstarten.

10 av 18 som havnet på pallen før en jaktstart har klart å forsvare plassen blant de tre beste.

Men det ble ikke tilfellet på mandagens jaktstart. Verken Martin Fourcade, Ondrei Moravec eller Jean Guillaume Beatrix var på pallen på sprinten. De hadde henholdsvis startnummer 6, 8 og 14 på jaktstarten.

Selv brukte Tarjei Bø jaktstarten på å skyte seg inn til de kommende øvelsene.

- Jeg prøver å bruke jaktstarten litt til å få en bekreftelse inn mot mesterskapet. Jeg så i dag at det er vanskelig å ta igjen de beste. Men fra en plass som jeg hadde er det lett å skyte bra. Målet var derfor å sitte igjen med en god følelse på skytingen. Jeg klatrer litt mindre enn jeg hadde tenkt, forteller Bø.

MER OL-STOFF:

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken