Gå til sidens hovedinnhold

Thingnes Bø mister verdenscuppoeng og premiepenger

Johannes Thingnes Bø fratas 43 verdenscuppoeng og nesten 70.000 kroner. Årsaken er at han bare skjøt fire av fem skudd på siste stående i et renn i USA.

Den norske skiskytteren og Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) er sammen blitt enige om dette. Det skriver forbundet i en pressemelding torsdag morgen.

Årsaken er at Thingnes Bø i et renn i Soldiers Hollow i USA 16. februar bare skjøt fire av fem skudd på siste stående skyting og gikk siste runde med et skudd i magasinet. Thingnes Bø tok selv kontakt og informerte om dette, og nå er de altså blitt enige om at han mister de 43 verdenscuppoengene han fikk for fjerdeplassen, samt premiepengene på 7000 Euro, som tilsvarer snaue 70.000 kroner. Beløpet vil gå til dem bak ham på resultatlisten.

Les også: Tilbringer mye tid uten sin kjære: - Det er klart vi savner hverandre

– Denne saken er ferdig for meg. Jeg kontaktet juryen rett etter løpet og innrømte regelbruddet og at det var min egen feil. Jeg vil få fram at jeg ville ikke fått noen straff dersom jeg ikke hadde tatt initiativ selv. Mitt ønske er at IBU kan gjøre alt de kan for å forhindre lignende feil i framtiden, sier Johannes Thingnes Bø i en pressemelding.

I pressemeldingen skriver IBU at det ubrukte skuddet ble funnet i magasinet etter løpet, men at det ikke ble rapportert inn på grunn av manglende kommunikasjon i juryen.

Les også

Kommer med advarsel til Thingnes Bø: - Kan ikke holde på sånn resten av karrieren

– Dette var uheldige omstendigheter, men etter å ha samarbeidet med Johannes mener vi at vi har funnet den beste løsningen. Etter den manglende kommunikasjonen i Soldier Hollow, var det ikke mulig ifølge regelverket å endre de offisielle resultatene etterpå. Samtidig ville det ikke være rettferdig for Johannes å få poengene og premiepengene når TV-bildene tydelig viste feilen, sier Felix Bitterling i IBU.

(©NTB)

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken