Gå til sidens hovedinnhold

Thingnes Bø rotet vekk gullet etter kjempesprekk

Nordmannen så ut til å ha full kontroll på jaktstarten, men så ble det tre bom på siste skyting.

Johannes Thingnes Bø lå an til å ta sitt tredje av tre mulige gull i VM da han ledet jaktstarten suverent, men på siste skyting gikk det galt.

Nordmannen bommet tre ganger og dermed sikret ukraineren Dmytro Pidruchnyi seg et forsprang på rundt 15 sekunder ut på sisterunden.

- Hvordan kunne dette skje?, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da sprekken kom.

Til tross for de tre bommene gikk Thingnes Bø ut som nummer to ut på den siste runden og det holdt til slutt til en andreplass.

Ukraineren, som lå håpløst langt bak nordmannen før siste skyting, tok gullet. Thingens Bø står dermed med to gull og et sølv i dette VM.

- Det var dumt å gi bort VM-tittelen, sa Thingnes Bø til NRK.

Quentin Fillon Maillet tok bronsen, mens Tarjei Bø ble nummer fire.

Ledet klart

Thingnes Bø skjøt fullt hus på første liggende og beholdt ledelsen med klar margin. Martin Fourcade fulgte 39 sekunder bak og Alexander Loginov var 46,5 sekunder bak.

På andre skyting ble det én bom på 25-åringen, men de bak klarte likevel ikke å nærme seg nevneverdig. Fourcade fylte igjen alle blinkene og tok inn litt på vei ut av skyting, men differansen var fortsatt 33,3 sekunder.

Loginov som skjøt én bom på første skyting, fylte alle blinkene på den andre og gikk ut i ryggen på Fourcade, 33,5 sekunder bak lederen.

Tre strafferunder

På tredje skyting skulle ledelsen økes ytterligere for Thingnes Bø. Han pådro seg én ny bom, men Fourcade bommet to ganger og det samme gjorde Loginov. 25-åringen gikk ut med en ledelse på 48 sekunder.

Dmytro Pidruchnyi fra Ukraina var nå oppe på andreplass, mens storebror Tarjei Bø var inne i medaljekampen på en tredjeplass.

Alt så ut til å gå Thingnes Bøs vei, men på siste skyting kom kjempesprekken. Det ble tre bom og dermed mistet han ledelsen.

Dermed måtte han kjempe seg inn til en andreplass, mens ukraineren fikk gå ganske alene inn mot mål og sikre seg gullet.

Les også

Sølvmedalje til Eckhoff i VM

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken