*Nettavisen* Sport.

Thingnes Bø sikret seg sitt tredje gull i Anterselva

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø i aksjon under søndagens fellesstart i Anterselva.

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø i aksjon under søndagens fellesstart i Anterselva. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Lillebror Bø avsluttet VM på suverent vis på søndagens 15-kilometer fellesstart, men innrømmer at brorens fjerdeplass var et skår i gleden.

23.02.20 16:07

Johannes Thingnes Bø tok sin sjette medalje og tredje gull under VM i Anterselva, da han knuste konkurrentene på fellesstarten søndag.

26-åringen skjøt fullt hus på samtlige skytinger, og VM-kongen kunne dermed gå i mål i ensom majestet.

- I dag gjør jeg som jeg tenkte før løpet. Jeg tenkte å være en bra skiskytter. Det har vært litt ymse så langt, men i dag var det fokus. Jeg tok tiden min og gjennomførte en utrolig bra dag på standplass. I tillegg hadde vi helt rå ski, og jeg følte meg bare superlett. Det er ett av mine beste løp, sier Thingnes Bø til NRK.

Les også: Olsbu Røiseland ble historisk

- Et skår i gleden

Franske Quentin Fillon Maillet sikret seg sølvmedaljen, mens landsmann Émilien Jacquelin spurtslo Tarjei Bø i kampen om bronsen.

Johannes Thingnes Bø legger ikke skjul på at det var et skår i gleden å se storebror miste medaljen på målstreken.

- Jeg fikk god hjelp av Tarjei og Dale. De gjør et fantastisk løp, de og. Det er synd for familiehjerte å se Tarjei gå inn til fjerdeplass og gå glipp av medaljen, når jeg ser hvor mye det betyr for han. Det legger en liten demper på feiringen for meg i målområdet, selv om jeg er veldig glad, sier Thingnes Bø til NRK.

Klikk på bildet for å forstørre. SÅ BROR BLE SPURTSLÅTT: Johannes Thingnes Bø ser på storskjermen og konstaterer at storerbror ble slått i kampen om bronsen.

SÅ BROR BLE SPURTSLÅTT: Johannes Thingnes Bø ser på storskjermen og konstaterer at storerbror ble slått i kampen om bronsen. Foto: Skjermdump NRK

- Tarjei tar det som en mann og gjør det veldig bra. Han er nok en gang uheldig med å møte Jacquelin. Han gjorde en bedre jobb enn meg mot Jacquelin, men han holdt likevel unna. Jeg spurte franskmannen om ikke han hadde fått nok i det VM-et her, så Tarjei kunne få litt, forteller Thingnes Bø videre.

Klikk på bildet for å forstørre. KNUST: Tarjei Bø var tydelig nedfor etter at medaljen røk.

KNUST: Tarjei Bø var tydelig nedfor etter at medaljen røk. Foto: Matthias Schrader (AP)

Godkjent laginnsats

Brødrene Bø og Johannes Dale skjøt alle fullt på den første liggende skytingen og var med i teten fra start, mens Vetle Sjåstad Christiansen måtte ut i strafferunde.

Samtlige fire nordmenn leverte varene på den første stående skytingen, og dermed gikk brødrene Bø sammen med Dale i front, med Fillon Maillet i rygg.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

På den tredje skytingen måtte Johannes Dale ut i to strafferunder, mens Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen bommet én gang. Johannes Thingnes Bø skjøt fullt og festet grepet om gullet.

Lillebror Bø gikk dermed ut fra den stående skytingen i tet, 17,6 sekunder foran Fillon Maillet. Fram til siste skyting økte han avstanden til de argeste konkurrentene.

Da han også fylte på siste skyting, var det ikke lenger noen tvil om hvor gullet skulle havne.

Johannes Dale ble nummer åtte, mens Vetle Sjåstad Christiansen tok 13. plassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.