Johannes Thingnes Bø gikk inn til sesongens 14. verdenscupseier på fredagens 10 kilometer skiskyttersprint i Holmenkollen.

Dermed har 25-åringen tangert rekordene til både den franske rivalen Martin Fourcade og Sveriges Magdalena Forsberg i verdenscupsammenheng.

Thingnes Bø kan ta rekorden for seg selv dersom han vinner jaktstarten, og tar den 15. triumfen i årets nest siste verdenscuprenn. Hvis ikke det går har han enda en mulighet på søndagens fellesstart.

- Nå har jeg tidenes mulighet i morgen. Jeg skal brenne til fra start, så får vi se hvor langt det rekker, sier Thingnes Bø til NRK.

Markane-skiskytteren bommet én gang på stående skyting, men gikk likevel inn til klar ledelse med startnummer 28. Det norske esset var over halvminuttet foran Lukas Hofer i mål. Italieneren fullførte uten skuddbom.

Dårlig sikt

Den berømte tåka i Kollen tettet seg mer og mer utover i konkurransen, noe som gjorde skyteforholdene vanskeligere, særlig for mange som startet etter Thingnes Bø.

For hans del var den økende vinden verre å hanskes med enn tåka som seilte

- Jeg følte meg helt fantastisk bra i sporet. Faktisk hakket over hvordan det var i VM, beskriver vinneren.

Tarjei Bø gikk omtrent samtidig som med startnummer 25. Han bommet i likhet med lillebroren på ett skudd, men var 35 sekunder bak i mål. Det var holdt ikke helt til en pallplass.

Frankrikes Quentin Fillon Maillet skjøt feilfritt og fullførte bare ett sekund bak Lukas Hofer, men knappe tre skunder foran Tarjei Bø, og kapret dermed tredjeplassen. Bø ble femtemann til slutt.

Høy fart

Vetle Sjåstad Christiansen passerte ut som tredje bestemann etter andre skyteserie. Også han hadde én bom etter ti skudd totalt. Dessverre tapte han mye tid i sporet på sisterunden.

Han mistet eksempelvis nesten 40 sekunder til Thingnes Bø, og forsvant dermed et godt stykke bort fra pallkampen. Sjåstad Christiansen endte på en 12.-plass for Christiansen.

- Jeg ble litt revet med av farta til Johannes der. Det var morsomt så lenge det varte, men så smalt det litt på slutten. Jeg prøvde å gå fort på sisterunden, men det klarte jeg ikke. Det var vel veldig kort oppsummert, sa Geilo-skiskytteren til NRK.

Henrik L'Ábée-Lund fullførte bare 0,8 sekunder bak lagkameraten og ble nummer 13. Erlend Bjøntegaard ligger som nummer 15 før de siste utøverne passerer mål.