Gå til sidens hovedinnhold

Thingnes Bø vant i «comebacket» i verdenscupen

Det ble svært spennende da Johannes Thingnes Bø (26) gikk sitt første verdenscuprenn i 2020, men seieren kom i skyggen av alvorlig ulykke.

Den norske skiskytteren har stått over de siste verdenscuprennene fordi han nylig ble far, men torsdag ettermiddag var Thingnes Bø tilbake og vant 20 kilometeren i slovenske Pokljuka.

Nordmannen leverte fire fulle hus og vant til slutt foran sin franske rival Martin Fourcade. Franskmannen skjøt også feilfritt, men Thingnes Bø var raskere i sporet og i mål var Fourcade 11,4 sekunder bak den norske vinneren.

Thingnes Bø er strålende fornøyd med at han klarte å vinne allerede i første løp etter at han har blitt far.

- Det betyr veldig masse. Jeg slet litt på de to første rundene. Jeg kom ikke ikke helt inn i det. Jeg brukte en god del tid på skytingen i dag. Utover i løpet så utlignet jeg litt på farten og til syvende og sist var det et bra timet løp, forteller 26-åringen.

Skiskytterfamilien preget av alvorlig ulykke

Franskmannen Fabien Claude sikret seg 3. plassen på torsdagens 20-kilometer i Slovenia. Claude skjøt også fire fulle hus, men var 25,6 sekunder bak Thingnes Bø i mål.

Landsmann Fourcade hyller nå sin lagkamerat. Claude fikk nemlig vite i dagene før løpet at hans far Gilles Claude er savnet etter en snøscooterulykke i Canada og fryktes omkommet.

Gilles Claude er et kjent ansikt i skiskyttermiljøet som nå er sterkt preget av nyheten.

Thingnes Bø er klar på at nyheten setter en demper på gleden over seieren og lagkamerat Vetle Sjåstad Christiansen klarte ikke å holde tårene tilbake da han ble intervjuet av NRK etter løpet hvor han ble nummer 9.

- Vi fikk vite at faren til Claude, som er en god venn, er savnet nå og mest sannsynlig omkommet i en snøscooterulykke i Canada. Det er ikke så viktig med en 9. plass i dag, sier Christiansen.

Han er glad for at Claude kjempet seg til en pallplass.

- Det var en fin dag å bli nummer tre på for ham, tror jeg, forteller en tydelig preget Christiansen.

Johannes Dale ble nest beste nordmann med en 5. plass torsdag. Dale bommet én gang og gikk dermed glipp av en pallplass. Nordmannen var nemlig kun 1 minutt og 2,4 sekunder bak Thingnes Bø med et straffeminutt.

Tarjei Bø endte på 6. plass med én bom - 1 minutt og 26,4 sekunder bak lillebroren.

Svak innskyting

Selv om det spesiell dag for skiskytterne var det altså mye å glede seg over sportslig sett for Thingnes Bø.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde var på ingen måte trygg på hva man kunne forvente av vinneren før start etter å ha vært vitne til en svak innskyting av nordmannen.

Selv forklarer Thingnes Bø at innskytingen påvirket måten han løste seiersløpet på.

- Planen var å skyte noen ekstra serier i dag siden jeg ikke har skutt så masse den siste tiden, men at jeg skulle kløne det til så mye som jeg gjorde var absolutt ikke en del av planen. Dårlig innskyting gjør at man kanskje hever fokuset et par hakk. På grunn av innskytingen måtte jeg dra ned farten litt og gjøre jobben skikkelig. Det var en suksess, sier Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Løpet imponerer ekspert Lunde.

«Mesterlig gjennomført» er dommen fra den tidligere skiskytteren.

- Det er fantastisk gjennomført det Johannes gjør her. Jeg har sett ham gått fortere på ski, men skytemessig er det perfekt gjennomført, kommenterte Lunde.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken