Johannes Thingnes Bø hadde et ypperlig utgangspunkt før søndagens jaktstart i skiskytter-VM. Han vant lørdagens sprint på overlegent vis og hadde dermed et solid forsprang på storebror Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid som fulgte på plassene bak.

Thingnes Bø er i kanonform for tiden og også søndag viste han at han er i en egen klasse. Ingen kunne stoppe ham fra et nytt gull.

Ved målgang stoppet han og showet litt, før han gikk over målstreken.

- Har du sett den feiringen før? Det er en fotballspiller som heter Haaland. Han er vel én av få som er større enn meg i Tyskland, sier gullgutten om feiringen til TV 2 etter rennet.

Sturla Holm Lægreid gikk in til sølv, mens svenske Sebastian Samuelsson kapret bronsen foran Tarjei Bø.

– Det er deilig. Å få til 20 treff i dag var det jeg drømte om, og det var det som trengtes for å holde unna for de sultne guttene bak. Da jeg stilte meg på matta på den siste skytingen, rakk jeg å tenke på at det var morsdag og at jeg måtte gi mamma en gave, sier sølvvinner Lægreid til TV 2.

– Jeg tenkte på mamma, og det ble en bra morsdagsgave, så jeg tror hun ble fornøyd, legger han til

Klasseskyting

29-åringen fylte alle blinkene på de to første skytingene og økte forspranget til de bak. Selv om både storebror Bø og Lægreid også skjøt fullt hus på de to første skytingene, var de henholdsvis 31 sekunder og 53,7 sekunder bak lederen halvveis i løpet.

Heller ikke på tredje skyting gjorde Thingnes Bø feil og dermed var forspranget på over ett minutt.

– Du verden for en idrettsmann, sa TV 2-kommentator Magnus Skjelbæk om 29-åringen.

Tarjei Bø pådro seg to bom på tredje skyting og falt litt nedover på resultatlisten. Lægreid på sin side skjøt fullt hus igjen og gikk ut som nummer to. Vetle Sjåstad Christiansen, som også hadde skutt feilfritt, var nå oppe på tredjeplass.

På fjerde skyting sørget Thingnes Bø for fem nye treff og totalt 20 av 20 på jaktstarten.

– Han er et unikum

Dermed var det ingen som kunne stoppe ham fra å vinne VM-gullet han manglet i samlingen.

– Helt rått. Han er et unikum, sa Skjelbæk i TV 2-bua.

– Det er på nivå med det aller, aller beste vi har sett i denne idretten, sa han videre om vinneren.

Lægreid fylte også 20 av 20 blinker i denne jaktstarten og sikret seg dermed sølvet.

Kampen om bronsen ble mer dramatisk. Tarjei Bø, Sebastian Samuelsson og Vetle Sjåstad Christiansen lå alle bra an etter fjerde skyting. Svensken var sterkest på slutten og sikret dermed bronsen.