*Nettavisen* Sport.

Thioune falt om etter kampen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Moldes største stjerne spydde og falt om på banen etter seieren mot Aalesund.

22.08.09 22:11

MOLDE (Nettavisen):

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

MOLDE-AALESUND 3-1:

Et par minutter etter 3-1-seieren mot Aalesund, ble det dramatikk i Molde. Moldes største stjerne, midtbanegeneral Makhtar Thioune, falt plutselig om på banen. TV-bildene viste at han først måtte ned i knestående, og der kastet han opp. Så gikk han ned for telling, før medisinsk personell kom til for å hjelpe.

Etter en liten stund kunne han imidlertid følges av banen, samtidig som han ga «tommelen opp» til et sjokkert publikum. Thioune måtte imidlertid støttes av medisinsk personell helt til han var på plass inne i Molde-garderoben igjen.

- Jeg er ikke frisk
Thioune har vært sengeliggende med influensa den siste tiden, og spilte ikke i tapet mot Viking i forrige runde. Etter åtte dager med sykdom har han så trent to økter før kampen mot Aalesund. Etter 90 minutter med fotball igjen, skal magen ha slått seg helt vrang.

- Men han er fin igjen nå, sier Molde-trener Kjell Jonevret.

- Han er en artist, legger han til.

Thioune selv kom etter hvert ut til den ventende pressen.

- Jeg fikk magekramper. Jeg var veldig sliten, og det var en vurdering om jeg skulle spille i 90 minutter. Jeg ville imidlertid ikke byttes ut. Jeg ville gi alt, sier han til Nettavisen.

- Men etter kampen klarte jeg rett og slett ikke å gå på grunn av magesmertene. Det var derfor jeg la meg ned på gresset, legger han til.

Da Nettavisen snakket med ham én time etter kampen, hadde han fortsatt vondt i magen.

- Jeg er fortsatt ikke frisk. Jeg har trent to ganger de siste par dagene, men jeg har likevel brukt resten av dagene i senga, fortsetter han.

Senegaleseren mener likevel han har kontroll over kroppen sin.

- Nå skal jeg hvile i kveld. Mandag er det også fri. Så får vi se hva som skjer med kroppen de neste dagene, sier han.

Moldes Leif Arne Lystad, manuell terapeut, sier i en kort sms-kommentar til Nettavisen at det «det var forsvarlig å la Thioune spille i 90 minutter».

Mot sølv
Episoden satte uansett støkk i Molde-spillerne som akkurat hadde slått rivalen Aalesund 3-1. De imponerte ikke hele veien lørdag, men leverte mer enn nok til å fortjente de tre poengene.

Og hjemmestatistikken ser i alle fall like fin ut. Lørdag kveld tok laget sin sjette strake seier på hjemmebane.

Pape Pate Diouf scoret to ganger da Molde utklasset Aalesund i 1. omgang, men 2-0 var egentlig ikke så god uttelling. Molde var nærmere både 3-0 og 4-0, enn Kjetil Rekdals mannskap var redusering. Aalesunds Jonathan Parr ble brukt som rundingsbøye, og ble tatt av banen allerede etter 26 minutter.

- Sånt kan skje, men han trenger ikke å bekymre seg. Han spiller igjen neste helg, sa trener Kjetil Rekdal etter kampen.

Slo tilbake
Etter hvilen kom Aalesund imidlertid på banen som et nytt lag, og Molde senket seg ned. Plutselig var det kamp igjen. Og selv om Demar Phillips ble utvist 17 minutter før full tid, så reduserte faktisk Aalesund på straffe ved Khari Stephenson.

Aalesunds håp om poeng forsvant imidlertid 55 sekunder senere, da Mattias Moström punkterte kampen med sin 3-1-scoring.

Molde ligger dermed sju poeng bak Rosenborg, på 2. plass, men samtidig ni poeng foran Odd på bronseplass.

Aalesund blir liggende på 12. plass, tre poeng over nedrykksstreken.

- Aalesund så litt redde ut i 1. omgang, men så slurvet vi utover i kampen samtidig som de hevet seg. Det kunne blitt mer uhyggelig enn det ble, sa Molde-trener Kjell Jonevret etter kampen.

- Men vi vant, fikk med oss tre poeng og har slått Aalesund i begge kampene i år, la han fornøyd til.

Kjetil Rekdal innrømmet at overmakten ble for stor.

- Molde er et bedre lag enn oss. Det har jeg ingen problemer med å innrømme. Vi brukte for lang tid på å nå det nivået vi må være på for å kunne nærme oss Molde, og da vi slapp inn mål allerede etter 90 sekunder så ble det vanskelig, sa han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.