Hør episoden i vinduet over, eller i Spotify, Apples podkast-app og andre avspillingsverktøy.

Berntsens klubb ligger på sjuendeplass så langt denne sesongen, godt hjulpet av både Jonathan Lindseth og Anton Saletros som har imponert for østfoldingene.

Begge de to er på kontrakter som utløper allerede ved nyttår, og kan være tapt for S08.

Berntsen avslører i episoden at de ikke har maktet å forlenge med noen av de to nøkkelspillerne, uten at det er i klubbens tanker å fryse dem ut av laget fordi de kan signere gratis for en konkurrerende klubb ved årsskiftet.

– Vi er helt iskalde til om de går «bosman». De er hentet på bosman og kan gjerne gå bosman. Folk får ha sine egne meninger, men jeg har ikke noe forståelse for at folk skal sette bosman-spilere på benken. Det ha jeg ikke forståelse for i det hele tatt, sier han, vel vitende om at begge de to spillerne ble hentet gratis til S08.

– Vi opererer i det markedet selv, og vi unner dem en evt stor sign-on-fee et annet sted, men vi forbeholder oss retten til å beholde dem ut sesongen og regner med at de gir sitt ytterste for klubben. Så får vi se om det skje noe i august-måned, men det er null sjanse for at begge er borte.

Sportssjefen snakker også om Rosenborgs stjerneskudd Ole Sæter, som igjen markerte seg på godt og vondt mot Kristiansund.

Trønderen scoret hattrick mot tabelljumboen, før han også fikk vist fram temperamentet da han tok strupetak på unggutten Max Williamsen.

– Vi trenger noen sånne typer. Dette er bare godt ment, men han minner meg litt om en ung Forrest Gump, som er litt naiv og tenker «dette er ikke så farlig, dette fikser jeg». Vi får se hvor langt det går, men han viser prov på ting.