Gå til sidens hovedinnhold

Thomas Hansvoll klar for VM-kamp

Thomas Hansvoll er klar for VM-kamp mot briten Johnny Nelson. Steffen Tangstad forhandlet om kampkontrakten tirsdag.

– Jeg fikk en telefonen fra World Boxing Organisation (WBO) mens jeg måket snø sent mandag kveld. En representant fra WBO spurte om Thomas var klar. Han kunne samtidig fortelle meg at Hansvoll er rangert som førsteutfordrer til VM-tittelen i cruiservekt, for Vassilij Jirov har rykket opp i tungvektsklassen, sier Steffen Tangstad til NTB.

– I klartekst betyr dette at Thomas kommer til å få VM-kamp, og dersom alt går som jeg håper og tror, kan den kampen komme i stand i slutten av april eller mai. Dette er fantastiske nyheter så nå er jeg glad, legger Tangstad til.

– Oj, dette var ikke dårlig. Det er en kjempenyhet for meg, men jeg må si at de nyhetene du nå kommer med gjør meg paff. Jeg blir faktisk litt satt ut, sa en overrasket, men samtidig overlykkelig Thomas Hansvoll da NTB ga ham nyheten.

– Dette er det beste som kunne skje meg, men ikke spør meg hva som kan ha skjedd i kulissene, for det aner jeg ikke, sa Hansvoll.

Middag med Warren
Steffen Tangstad satte seg på flyet til London tirsdag for å spise middag med Johnny Nelsons promotor Frank Warren.

– Jeg ser ikke bort fra at vi kan bli enige om detaljene rundt en slik kamp allerede i løpet av tirsdagen, men dersom det ikke skjer, så går kampen til såkalt "purse offer", og da er det pengemakta som rår, sier Tangstad.

Han kommer til å satse mye på å få full kontroll over kampen, og så vidt NTB forstår går Tangstad med planer om å arrangere Hansvolls VM-kamp i Danmark.

– Dersom Steffen kunne få kampen til Danmark, ville det være helt maksimalt for meg. Jeg håper virkelig det.

– Helt umulig er det vel ikke, for Nelson har tidligere bokset mange andre steder enn i England. Forrige gang han forsvarte tittelen sin var i Tyskland, sier Hansvoll.

– Dette er en kjempesjanse. At Thomas er blitt førsteutfordrer betyr at vi står helt fritt dersom han skulle vinne. Det er den store fordelen, sier Tangstad.

Historisk
Thomas Hansvoll har tidligere bokset VM-kamp i lett tungvekt mot franskmannen Bruno Girard. Det skjedde for snaut to år siden i Paris, og Hansvoll tapte knepent på poeng etter å ha hatt franskmannen på knockoutens rand i første runde.

– Nå får Thomas en ny sjanse, og dersom han bruker det han lærte fra Girard-kampen, er jeg sikker på at dette kan gå bra, sier Tangstad.

– Jo, det er riktig at jeg lærte mye av Girard-kampen. Det kan jeg ta med meg videre til kampen mot Nelson, og dersom den kommer i mai, så har jeg tid nok til forberedelser, sier Hansvoll.

Han er blitt historisk, for aldri tidligere har noen nordmann vært ranket som førsteutfordrer i noen av de aller største og mest seriøse forbundene.

– Jeg var førsteutfordrer til EM-tittelen en gang, men i VM-sammenheng kom jeg aldri så høyt på rankingen, sier Tangstad.

Han kan fortelle at bortsett fra noen dansker, er det bare Ingmar Johansson av skandinaviske boksere som har vært ranket så høyt, men " Ingo" hadde sin storhetstid på 1950- og 60-tallet, så det er lenge siden Norge eller Sverige har hatt en så høyt ranket bokser i sine rekker.

Thomas Hansvoll: - Nelson moden for å bli plukket

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger