Gå til sidens hovedinnhold

- Thomas vil bli savnet

Inge Bråten tar selvkritikk for at Thomas Alsgaard slutter som svensk landslagstrener med umiddelbar virkning.

Svenskenes norske landslagssjef i langrenn bekrefter tirsdag morgen overfor Nettavisen at Alsgaard ikke fortsetter i sin deltidsstilling i det svenske skiforbundet. De svenske juniortrenerne overtar Alsgaards oppgaver fram mot VM i Sapporo om en måned.

- Mye frustrasjon
Inge Bråten bekrefter også at Alsgaards avgang blant annet er en konsekvens av diskusjonen som har vært i Sverige om hans rolle, og at det har vært mye møtevirksomhet etter Tour de Ski-avslutningen for to uker siden.

- Selv om han bare har vært deltidsansatt, har han fått mye kritikk for ikke å være nok med. Og det har nok vært mye frustrasjon hos Thomas over at han ikke fikk brukt så mye tid som han kanskje hadde ønsket i trenerjobben.

Fremst i rekken av interne kritikere har Mathias Fredriksson stått. Bråten avviser imidlertid at Alsgaard ble presset ut av løperne.

- Nei. Her har det ikke vært snakk om noe ultimatum, sier Bråten, som tar selvkritikk etter det som er skjedd.

Tar selvkritikk
- Som sjef er det min oppgave å sørge for at alt foregår til alles tilfredshet. Det har jeg ikke greid, konstaterer han.

Bråten tror ikke Alsgaards avgang får store konsekvenser for de svenske VM-forberedelsene.

- Hans arbeidsoppgaver skal vi klare å finne en løsning på, men det er ingen tvil om at Thomas vil bli savnet. Jeg synes det er veldig beklagelig at han ikke kunne fortsette, sier mannen som trente Alsgaard til OL-gull på Lillehammer i 1994.

Alsgaards avgang får heller ingen konsekvenser for Inge Bråtens engasjement i svensk langrenn.

Bråten fullfører
- Jeg har ingen planer om ikke å fullføre min kontrakt, som strekker seg til OL i 2010, sier Bråten til Nettavisen.

- Kommer du til å lete etter en erstatter for Alsgaard i Norge?

- Ikke umiddelbart. Jeg har kommet i kontakt med såpass mange dyktige svenske trenere at jeg mener det er mulig å finne en god løsning her borte. Men jeg er klar på at vedkommende må bli ansatt i en heltidsstilling, sier Bråten, som håper at norsk langrenn nå klarer å knytte til seg Thomas Alsgaard for å dra veksler på hans erfaringer og langrennskunnskap.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden