Torsdag ble Thor Hushovd vraket av BMC Racing til VM i lagtempo. Det var en sur pille å svelge for 35-åringen som hadde konkurransen som et av sine store mål denne sesongen.

Les også: Hushovd vraket til VM-øvelse

- Jeg snakket med Thor i går, og han er ikke fornøyd med å bli valgt bort. BMC Racing holder kortene utrolig tett, så jeg kjenner ikke til argumentene deres. Ved uttak vil det alltid være diskusjoner, men jeg er ikke enig i avgjørelsen. Thor er skuffet, og det skal han være. Med det gjelder å bruke dette til noe positivt, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

Belgisk VM-oppkjøring
Sørlendingen bytter nå ut 50 kilometer lagtempo med nesten 600 kilometer på belgiske veier.

Selv om Kamponienschap van Vlaanderen, GP Impans Van Petegem og GP d’Isbergues ikke slår hardt i norske ører, ved forhenverende sykkelproff Kristiansen litt om rittene.

- Kampionschap og Isbergues er velkjente konkurranser. Dette er semiklassikere som brukes til VM-oppkjøring for de som ikke kjører lagtempo. Van Petegem tror jeg har mer «kermesse-preg» (belgiske gateritt, vår anm.), men disse tre løpene er kjempefine. For Thor blir dette en ny utfordring. Det var ikke dette han så for seg, men han må nå svelge skuffelsen og omstille seg, mener Kristiansen.

Har kilometerne, mangler Grand Tour
Hushovd hadde en forferdelig sesong i fjor, men har slått hardt tilbake i år. Etter at han åpnet seierskontoen under Tour du Haut Var i februar, står han nå bokført med åtte seirer.

Sålangt i 2013 har han 62 rittdager, mens han vanligvis ligger rundt 65. 9.800 kilometer har han tilbakelagt på konkurransesykkelen. Snittet hans er mellom 10.- og 11.000.

Det som skiller årets sesong fra de andre er først og fremst fraværet av en Grand Tour.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mens Edvald Boasson Hagen har kjørt Vuelta a España, har Lars Petter Nordhaug kjørt WorldTour-rittene i Montreal og Quebec.

Hushovd har holdt seg i ro siden GP Plouay den 1. september.

- Har du stusset på at han ikke har kjørt ritt siden Plouay?

- Det har vært i planene hans hele tiden at han skulle kjøre lagtempo og ligge i samling i Italia fram mot hvem. Hadde du spurt annerledes i forkant (av uttaket til VM i lagtempo), hadde jeg heller ønsket meg at han hadde kjørt to-tre ritt, men nå får han jo det. Selv om det ikke var det han hadde sett for seg, sier Kristiansen.

- Thor manglet godfølelsen
BMC Racing stiller med Steve Cummings, Daniel Oss, Taylor Phinney, Manuel Quinziato, Michael Schär og Tejay van Garderen til søndagens VM-åpning på lagtempo.

Hushovd og Atle Kvålsvoll var involvert i det endelige uttaket.

- De har tatt en totalvurdering av laget. De hadde en samling i forrige uke, og de hadde en samling denne uken. Thor hadde ikke noen god følelse underveis. Da valgte de at han i stedet kjører løp i Belgia til helgen og får en så god oppkjøring som mulig til VM-fellesstarten, sier Kvålsvoll til tv2sporten.no.

Sykkel-VM vises på Viaplay, Viasat 4 og Viasat Sport mellom 21.-29. september.