*Nettavisen* Sport.

Thor Hansens elleville liv

- Jeg vant så mye penger i 87 og 88 at jeg hadde sekker med penger, sier Thor Hansen til TV 2 Nettavisen. Foto: Paul Weaver

Han regnes som en av verdens aller beste pokerspillere, og innrømmer glatt at han er spillegal. Les den fantastiske historien.

05.12.18 15:26

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): Thor Hansen ble rekruttert til Las Vegas i 1987 etter at han imponerte stort i det skandinaviske mesterskapet i poker samme år. Året etter vant han sin første VM-tittel.

- Jeg vant så mye penger i 87 og 88 at jeg hadde sekker med penger, sier Thor Hansen til TV 2 Nettavisen.

Ikke interessert i poker
Vi sitter på Starbucks på hotell Rio i Las Vegas. Noen hundre meter fra oss sitter 2.000 spillere rundt pokerbordene og kjemper om sjetongene i tidenes største pokerturnering. Det er rundt 100 nordmenn som deltar i årets VM – og Thor Hansen er en slags gudfar for dem.

En legende.

- Thor er en veldig god spiller. Han mestrer alle former for poker. Grunnen til at verden ikke kjenner mer til Thor Hansen, er at han gambler så mye. Hvis han hadde konsentrert seg om poker, hadde han vært en av verdens aller beste spillere og et av de mest kjente navnene i poker, sier Barry Greenstein til TV 2 Nettavisen.

Greenstein er en av verdens største pokerstjerner, og kjenner Hansen godt.

- Jeg har aldri vært interessert i poker, jeg må bare spille det for å overleve, sier Hansen. Det kommer overraskende på – han har tross alt to VM-titler, to EM-titler og en rekke andre turneringsseirer.

Han forstår likevel hva Greenstein mener.

- Jeg har gamblet fryktelig hardt, det er det ingen tvil om, smiler Hansen. Han tar en slurk kaffe og fortsetter:

Fra 0 til 60.000 til 0
- Hvis jeg ville blitt rik, og bare hadde spilt poker, tror jeg at jeg hadde vært et par hakk bedre enn jeg er. Men poker var for lett for meg. Og jeg er jo spillegal. Jeg har spilt meg fra gård og grunn mange ganger, sier 59-åringen åpenhjertig.

Det er vanskelig å finne noen spor av anger i ansiktet hans. Smilet sitter løst, glimtet er fortsatt på plass i øyekroken. Men så frykter han heller ikke det å gå blakk. Han kan alltids tjene penger på poker.

En historie bevitner akkurat det: Thor var blakk, og lånte 100 dollar av en kompis. Så satte han seg ned og spilte poker på laveste nivå. Etter hvert som dollarene strømmet inn, gikk han opp i nivå. Da dagen nærmet seg slutten satt han med 60.000 dollar. Han takket for seg og gikk mot hotellrommet for å sove.

På vei til rommet tapte han samtlige 60.000 dollar på craps. Hansen var blakk igjen.

«Thor Hansen er blant de seks beste turnerings-spillerne i verden.»
Victor Ramdin

- Men nå er det ikke så gøy å gå blakk lenger, nå som jeg er blitt eldre. I stedet for å tape 10.000 dollar hver dag, taper jeg nå bare 5.000, smiler pokerveteranen.

Fenomenal i matematikk
Det er lenge siden han stod i den lokale butikken på Lilleaker i Oslo og hjalp betjeningen med å regne ut hva kundene skulle betale. Eller kranglet med mattelærerne fordi han ikke så vitsen med å gjøre utregningene på matteoppgavene når det enkleste bare var å si svaret.

- Jeg var kanskje den eneste i Norges land som fikk lov til å gå gjennom eksamen i siste klasse på folkehøyskolen uten å føre inn regnestykkene. Jeg var ikke interessert i hvordan man fant det ut, for jeg hadde svaret.

På slutten av 50-tallet begynte han å frekventere Øvrevoll galoppbane. Det var det nærmeste stedet hvor han kunne gamble. At det tok en time å gå dit, spilte ingen rolle. Selv om han bare var 10-12 år gammel, ville han spille på hester. Og bli med i pokerlagene til de store gutta.

14 år gammel sluttet han på realskolen og begynte som pikkolo på Hotell Continental.

- Jeg kom fra litt dårlige kår, og moren min strevde litt, så jeg fant ut at jeg måtte begynne å jobbe. Året etter var jeg sjefspikkolo, erindrer Hansen.

Han tjente litt penger på poker og biljard ved siden av jobben. Etter hvert begynte han å gjøre gode penger på pokeren, og sluttet med biljarden.

Før han ga seg, rakk han å slå en firedobbel verdensmester direkte på Sportshjørnet på NRK.

- Jeg tjente litt penger på biljarden, men jeg ble så god at ingen ville spille mot meg. Jeg har ikke spilt siden, og kommer ikke til å gjøre det heller. Jeg har ingen sjanse til å bli like god som jeg var, og da er det ikke noe gøy.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er Petter Northug og Thor Hansen i Las Vegas.  Foto: Paul Weaver

Spiller med Larry Flynt
I stedet ble det poker for alle pengene. Hansen startet med pokerlag hjemme hos seg selv, før han etter hvert flyttet til Stockholm og drev en pokerklubb der.

- Den eneste gangen jeg ikke spilte poker, var da jeg hadde et veddemål med en kompis. Han påstod at jeg ikke klarte å ha en vanlig jobb i ett år. Jeg tror veddemålet var på 50.000 kroner, men det husker jeg ikke helt sikkert. Men jeg jobbet i ett år på spikerverket og han tapte veddemålet, humrer Hansen.

Så kom Las Vegas-entreprenøren Eric Drache til Jugoslavia og så Thor Hansen spille skjorta av motstanderne i det skandinaviske mesterskapet. Hansen dro til Las Vegas og bodde i suiten på Golden Nugget, vegg i vegg med Binions Horseshoe.

- Jeg reiste mye frem og tilbake først, men så begynte jeg å spille i et privat lag hos Larry Flynt, sier Hansen.

Først på midten av 90-tallet flyttet han til USA på permanent basis. Hansen tjente penger på poker, gamblet seg tom, spilte seg opp igjen med Flynts penger. Flynt er mannen bak pornobladet Hustler og en svært holden mann.

Nær sin tredje VM-tittel
Den første VM-tittelen kom som nevnt i 1988. I 2002 ble Thor Hansen verdensmester for andre gang. Den første VM-tittelen kom i Seven Card Stud og den siste i Ace To Five Lowball.

I årets World Series of Poker har Thor Hansen kommet i pengene tre ganger. Han var nær ved å ta sin tredje VM-tittel i $3.000 Omaha High/Low 8/OB, men endte på andreplass. Nå må han trolig vente til neste år.

Men det er greit:

- Jeg har ikke tenkt til å gi meg ennå, smiler Hansen.

Den meldingen gleder den fremadstormende generasjonen med norske pokerspillere. Thor Hansen er enormt populær blant sine kortspillende landsmenn, noe han selv setter umåtelig stor pris på.

- Ja, det synes jeg er veldig gøy. Jeg har jo skjønt etter hvert at disse guttene har masse talent. De spiller allerede god poker og har lang erfaring fra Internett, som hjelper dem, men det er klart at de fortsatt gjør noen småfeil. Men det kommer de ikke til å gjøre bestandig. Og noen av dem er allerede fryktelig gode, skryter Hansen. Stolt som en gudfar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag