Gå til sidens hovedinnhold

- Thor har blitt en allrounder

HTC-Columbias sportsdirektør mener at nordmannen ikke lenger er en ren spurter.

ÉPERNAY/OSLO (procycling.no): Onsdag fortalte Garmins sportsdirektør, Jonathan Vaughters, til procycling.no at han trodde Thor Hushovd allerede hadde avgjort kampen om den grønne poengtrøyen i årets utgave av Tour de France.

Men med Alessandro Petacchis etappeseier i Reims ble situasjonen fort en annen. Plutselig er den rutinerte italieneren bare ti poeng bak Hushovd, og bak der truer også flere.

- Har blitt allrounder
Sportsdirektør i HTC-Columbia, danske Brian Holm, tror også at nordmannen har det som skal til for å stikke av med poengtrøyen i årets ritt, men har likevel ikke 32-åringen som favoritt.

- Jeg holder Petacchi som den største utfordreren. Han ser ut som den farligste akkurat nå, sier han til procycling.no.

- Hvilke sjanser har Thor Hushovd?

- Det ser ikke ut til at han har det som trengs for å vinne de største massespurtene lenger. Det er noen år siden Thor var en ren spurter. Han er en allrounder, som også behersker brostein.

- Du ser det på måten Cervelo kjører på også. Hadde de trodd at Thor ville vinne massespurten, ville de plassert hele laget i front av feltet, sier HTCs sportsdirektør.

- Kan fortsatt vinne
Siden Hushovd allerede er godt med i kampen om poengtrøyen behøver han ikke å vinne hver eneste etappe. Det er viktigere for 32-åringen å sitte langt framme, og hele tiden kapre poeng.

Holm tror likevel ikke at Thor har vunnet sin siste massespurt.

- Nei, han kan godt vinne flere. Det gjør han sikkert også. Men utviklingen hans har gått i retning av å bli en allrounder.

- Hadde jeg vært hans sportsdirektør, hadde jeg satt en mann foran i feltet før oppløpet for å vise at laget tror på rytteren i spurten. Det er i hvert fall viktig for mentaliteten til Mark Cavendish at hele laget støtter ham fult ut.

- Hadde for tungt gir
Cavendish har så langt ikke hatt noen god tour, og på onsdagens etappe virket Isle of Man-syklisten stiv som en pinne mot slutten av det 1000 meter lange oppløpet. Holm forklarer hvorfor:

- Da Petacchi angrep på venstresiden, hadde Mark for tungt gir. Han klarte ikke å holde følge.

- Var det skuffende?

- Ja, for faen. Vi var skuffet over oss selv. Vi ville vinne etappen, sier Holm.

Mark Cavendish snakket ikke med pressen før start på torsdagens etappe, og vil først snakke etter målgang. Forhåpentligvis kan han da fortelle om årets første etappeseier.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?