*Nettavisen* Sport.

Thor Hushovd vil ha Tour de France-vinner til Norge

Thor Hushovd er ambassadør for The Arctic Race of Norway i 2015. FOTO: NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Presenterte årets ritt som ambassadør for Arctic Race of Norway.

08.01.15 14:29

For tredje året på rad arrangeres etapperittet The Arctic Race of Norway, verdens nordligste landeveisritt i Nord-Norge.

I år starter rittet I Harstad og har målgang Narvik - slik vil vil etappene bli.

Norges største sykkelikon, Thor Hushovd, la opp i fjor og skal i år følge Arctic Race of Norway fra sidelinjen som ambassadør.

- Jeg synes det er spennende med første etappe som er åpen etappe tilrettelagt en spurter eller «puncher». Etappe to – også spennende, hvor et brudd kan komme langt med et fjell i midten. Her kan det bli litt spill, uttaler Hushovd.

- Og så har du etappe tre og fire som er knallharde. Veldig gøy med målgang på toppen av slalåmbakken i etappe tre, men ingenting blir avgjort før i Narvik, fortsetter han.

Hushovd som selv vant rittet i 2013, første året rittet ble arrangert, har som mål på sikt som ambassadør at en Tour de France-vinnere skal komme å kjempe om tittelen i Arctic Race of Norway. I år håper han det blir en nordmann.

- Jeg håper virkelig Team Sky med Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kommer og vinner i år, men på sikt er målet mitt og få rittet attraktivit nok til at Tour de France-vinneren vil komme hit, sier Hushovd

Dette er tredje gang etapperittet The Arctic Race of Norway arrangerers. Rittet består av fire etapper hvor 20 lag med seks rytterer deltar

Nytt av i år er at The Arctic Race of Norway har blitt oppjustert fra 2.1-klassifisering til 2.HC – det vil si nest høyeste rangering.

Klassifiseringen er med på å avgjøre hvem som kan delta i rittene og størrelsen på pengepremie. I klassifisering 2.HC kan kun 70 % av lagene være «Pro Teams».

I fjor deltok ni lag som også stilte til start i Tour de France.

Første året rittet ble avviklet vant hjemmehåpet, Thor Hushovd. I fjor avsluttet oksen fra Grimstad karrieren med å bli snytt for etappeseieren av landsmann Alexander Kristoff.

Nederlandske Steven Kruijswijk vant sammenlagt foran nettopp Kristoff.

The Arctic Race of Norway vil bli avviklet mellom 13. og 16. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag