Gå til sidens hovedinnhold

Thor: - Resten blir trening til Tour de France

Forsnakket Hushovd seg etter den tredje etappen i Critérium du Dauphiné?

De siste ukene har det blitt spekulert kraftig i om Thor Hushovd kommer til årets Tour de France eller ikke.

De to første etappene i Critérium du Dauphiné tydet ikke på en nordmann i toppslag, men på den tredje etappen slo oksen tilbake.

Han satt med feltet opp begge tredjekategoriene og var godt plassert inn mot målbyen Tarare.

Gode bein
Der spurtet BMC-rytteren inn til en fin fjerdeplass, på etappen som ble vunnet av Edvald Boasson Hagen.

- Det føles bedre nå, heldigvis, sier Hushovd etter etappen.

- Det var tungt de to første dagene, men i dag føltes det mye bedre. Jeg hadde gode bein og satt bra med over den siste bakken. Jeg var fornøyd med spurten også, jeg hadde bra med power i beina.

Etter de to første etappene i Dauphiné, der Hushovd tapte over ti minutter begge dager, var det flere og flere som mistet troen på å se Hushovd i touren. Også for hovedpersonen selv har det vært en tung tid.

- Det var vanskelig, for jeg var sikker på at jeg var i veldig god form da jeg kom hit. På den første etappen fikk jeg en på trynet, mens på den andre etappen fikk jeg en under magebeltet. Men jeg visste at formen var der, og jeg hadde langt fra gitt opp. Det er deilig at det fungerte så mye bedre.

Les også:Seier til Boasson Hagen

Til touren?
To tøffe dager til tross, allerede fra starten av den tredje etappen følte 35-åringen seg sterk.

- Jeg følte tidlig på etappen at jeg hadde bedre bein, og det sa jeg også til lagkameratene mine.

Mye har vært sagt om Hushovds muligheter til Tour de France. Selv tar hovedpersonen det med stoisk ro.

- Bortsett fra den sjette etappen blir resten av rittet trening til Tour de France, sier Hushovd.

På dette virker det som at Hushovd allerede er tatt ut til årets Tour de France.

BMCs hjemmeside er det imidlertid publisert to forskjellige lydfiler med Hushovd, en på norsk og en på engelsk. Sitatet ovenfor er hentet fra den engelske versjonen. I den norske sier Hushovd noe litt annet.

- Jeg er ganske rolig og avslappet til det. Jeg kan bare gjøre jobben min, og jeg tror jeg kommer i god form, og da tror jeg laget tar meg med.

- Har du mer å gå på?

- Jeg er fortsatt ikke 100 prosent. Jeg må gi meg selv tid og gjøre jobben min, så er jeg sikker på at jeg kommer i toppform.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke avhengig av resultater
En som aldri har vært spesielt bekymret for Hushovd og hans Tour de France-muligheter er Gino Van Oudenhove. Han tror ikke tirsdagens fjerdeplass har så mye å si.

- Jeg tror ikke han er avhengig av resultater, det er ikke slik det fungerer. BMC er ikke et juniorlag, men det er positivt for han selv å kjøre inn gode resultater, sier Van Oudenhove til procycling.no.

- Jeg tror kanskje ikke han har syklet nok ritt i år, eller at California satt i beina. Men nå kom det en etappe som passet han, og da kjempet han om seieren. Vi må huske at Thor aldri har vært noen klatrer. Jeg synes hele saken er overdrevet, og det er nok en god dialog mellom BMC og Hushovd. I dag skaffer han seg selvtillit, og viser at han fortsatt kan kjempe i toppen. BMC og Hushovd bestemmer nok om han burde sykle Tour de France.

Belgieren tror at Hushovd i stor grad kan bestemme seg om han deltar i årets Tour de France.

Joker-sjefen er også klar på at BMC-rytteren trenger en tour for å holde seg på toppnivå som syklist.

- En syklist som Thor har alltid lyst til å sykle Tour de France, der har han hentet noen av sine største seirer. Han trenger et treukersritt for å holde det gående. Han gikk glipp av touren i fjor, og har fått betale for det i år. Hadde jeg bestemt i BMC, ville jeg tatt han med til touren. Han har stor erfaring, og sterk når han er i form.

Nå virker det også som at Hushovd er i ferd med å finne toppformen, i tide til sommerens Tour de France. Det gleder Edvald Boasson Hagen.

- Det var gøy at han var med i dag, og at han er i godt slag, sier Sky-syklisten til procycling.no.

- De to første etappene var harde, men i dag sitter han bra med. Jeg tror og håper han blir tatt ut til touren.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken