Gå til sidens hovedinnhold

Thor tar ingen sjanser

Thor Hushovd sleit i varmen, og tok ingen sjanser i massespurten på den 13. etappen. Dermed tapte nordmannen verdifulle poeng til rivalene.

MONTPELLIER (TV 2 Nettavisen): Før starten på den 13. etappen var det ingen som trodde det skulle ende med massespurt i Montpellier. Men etter at Robbie McEwens Lotto-lag bestemte seg for å kjøre inn bruddet, kom rytterne samlet inn på oppløpet.

Tropevarme
I den stekende heten på veiene langs Middelhavet, ble det et blodslit for syklistene. At feltet de siste dagene har slitt seg gjennom knallharde alpe-etapper gjorde det neppe bedre. Thor Hushovd innrømmer at det var tungt.

- Det var en hard dag for meg. Jeg sleit med varmen, og var litt reservert i spurten. Jeg var redd for å velte, og tok ikke de store sjansene. Da kom jeg litt bakpå, sier en litt skuffet Hushovd til TV 2 Nettavisen.

- Jeg burde jo egentlig ikke være reservert, men når jeg har en dårlig dag er det ikke så lett å holde posisjonene i 60-70 km/t. Det er det som gjør at jeg slipper én forbi meg og kommer litt bakpå.

Tapte poeng
Dermed endte det bare med en femteplass og 22 spurtpoeng til Crédit Agricole-rytteren. Robbie McEwen vant sin tredje etappeseier, mens Stuart O'Grady spurtet inn til en andreplass. Dermed er avstanden fra Hushovd til O'Grady redusert til 14 poeng, mens McEwen er 22 poeng bak.

- Jeg er litt skuffet over at jeg bare blir nummer fem, og det er selvsagt for mye å tape åtte poeng. Men jeg har slått O'Grady i nesten hver spurt, og det satser jeg på å gjøre i fortsettelsen også. Det er små marginer, men jeg er heldigvis fortsatt i grønt.

Og selv om konkurrenten knapper inn på forspranget, er ikke Hushovd veldig bekymret.

- Jeg taper poeng, men det er ikke drastisk ennå. Hvis jeg fortsetter å kapre plasseringer i fortsettelsen, så holder det, mener han.

- I dag har jeg en dårlig dag, men blir likevel nummer fem. Det får gå.

Ser mot Paris
Thor Hushovd sykler fortsatt i grønt, men den etterlengtede etappeseieren lar vente på seg. I morgen beveger Tour de France seg inn i Pyreneene, før ferden går videre til Massif Central. Trolig kommer ikke muligheten for en ny etappeseier før på Champs Elysees.

- Det er ganske hardt fremover, med typiske bruddetapper, så vi får se. Men det kan godt hende jeg ikke får sjansen før i Paris. Jeg har lyst på en etappeseier, men i år har det manglet litt. Men klarer jeg det på siste etappen, er ingenting bedre enn det.

- Det blir i hvert fall en veldig spennende uke, med fight om hvert eneste poeng, sier Hushovd.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken