RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorbjørn Svenssen er død

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen med flest landskamper for Norge er død, 86 år gammel.

Thorbjørn «Klippen» Svenssen døde lørdag på Nygård sykehjem i Sandefjord, 86 år gammel, ifølge VG Nett trolig som følge av et slag.

Svenssen spilte 104 landskamper for Norge i perioden fra 1947 til 1962, noe som fortsatt er rekorden for antall landskamper for en norsk spiller. I 97 av kampene var han kaptein for det norske laget, og Svenssen ledet også det norske juniorlandslaget en periode.

- Thorbjørn var en av de desidert største profilene vi har hatt i norsk fotball, sier tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal til VG Nett.

Svenssen spilte for Sandefjord Ballklubb gjennom hele sin fotballkarriere, men ble likevel lagt merke til også internasjonalt.

- Det var ikke sjelden jeg fikk med en hilsen hjem til «Hvalfangeren», sier Ravn Omdal om mannen som likevel var mest kjent som «Klippen». Da Svenssen rundet 100 landskamper i 1961, var engelske Billy Wright den eneste spilleren i verden som hadde nådd samme antall landskamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere