RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Thoresen: - Deilig å score igjen

Sist oppdatert:
Patrick Thoresen var svært delaktig da hans Salavat Julajev vant sin tredje kamp av tre mulige i KHL.

Fredag spilte Patrick Thoresens Salavat Julajev sin tredje kamp for sesongen i den russiske ishockeyligaen KHL. Laget hadde tatt turen til Kazakhstan for å møte Barys Astana, og Salavat dro til slutt hjem seieren med 6-5 på straffeslag.

- Vi er ikke helt fornøyde med det, for vi slipper inn litt for mye mål bakover. Det har vi gjort i to kamper på rad nå, sier Patrick Thoresen til Nettavisen.

Han tenker på forrige kamp der laget hans også vant 6-5, den gang etter forlengning. Det betyr et tapt poeng i hver av de to siste kampene, og med seier i sesongpremieren står Thoresens Salavat nå med syv poeng på tre kamper. Det holder til en fjerdeplass på tabellen i den østlige avdelingen, men lagene foran Salavat har spilt flere kamper.

- Astana er ikke noe dårlig lag, så sånn sett får det være greit med to poeng, men vi må heve oss mange hakk, for vi kan så mye bedre, mener Thoresen.

Scoret to
Etter en noe skuffende opptreden i forrige kamp var Patrick Thoresen tilbake i storslag og svært delaktig i fredagens seier. Han scoret både 2-1- og 3-3-målet til Salavat.

- Jeg er fornøyd med to mål, for det er ikke noe som kommer på bestilling. Jeg var ikke noe god i sist kamp, så det var deilig å komme på scoringslista igjen, sier nordmannen.

Ifjor endte han på topp 6 blant alle poengplukkerne i KHL, og ambisjonene er ikke noe lavere foran årets sesong.

- Jeg ønsker å ligger der i år også, sier Thoresen til Nettavisen.

Til nå i sesongen står han med tre mål og to assist, men han vet at han ikke kommer til å få noe gratis fremover.

- Det er en tøff liga, så jeg må jobbe hardt i hver match. Det gjelder å holde fokus hele tida og ikke tro at man er bedre enn man er. Det er bare hardt arbeid som ligger til grunn for suksess, påpeker han.

Ville til NHL
26-åringen ønsket primært å dra tilbake til NHL foran årets sesong, men klarte ikke å få noen kontrakt.

- Salavat ønsket meg lykke til, men sa også at de ville være glade om jeg kom tilbake. Så når det drøyde med NHL og ikke ble noe av, var det greit å returnere hit, forteller Thoresen.

Nå ser han uansett fremover til det som forhåpentligvis blir nok en suksessfull sesong i Russland. Neste kamp går søndag når Salavat møter Avangard Omsk. Laget ligger på plassen bak Salavat med seks poeng på tre kamper.

- Det blir en bra utfordring. De har gjort noen bra forsterkninger ved å hente noen gode utlendinger. Vi må være skjerpa der for å kunne dra inn en trepoenger, mener Thoresen.

Men med nordmannen i gryende scoringsform burde ikke det bli noen uoverkommelig oppgave.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere