RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen: - Vi er outsidere

Foto: AP/Scanpix
Patrick Thoresen mener at Philadelphia Flyers absolutt har en vinnersjanse i NHL-sluttspillet.

Natt til torsdag spilles de første kampene i Stanley Cup-sluttspillet. De 16 lagene som deltar, har kvalifisert seg gjennom 82 tøffe grunnseriekamper på 190 dager.

Philadelphia Flyers var et av de siste lagene som sikret seg en plass i sluttspillet. Det gjorde laget gjennom å slå New Jersey Devils 3-0 i nest siste kamp før 2-0-seieren over Pittsburgh Penguins førte til at Flyers endte på sjetteplass og møter Washington Capitals i første runde.

Første lag til fire seirer går videre til andre runde.

Tøff motstand
- Jeg vet ikke så mye om Washington, utenom at de har Alexander Ovetsjkin på laget. De har mange andre gode spillere også, men han er den største grunnen til suksessen deres, sier Patrick Thoresen til Nettavisen.

Han mener at Philadelphia har en god sjanse til å nå andre runde. Og har rett i det, selv om Washington er i fryktinngytende form og knapt har tapt en kamp de siste par månedene.

Etter at Bruce Boudreau ble forfremmet fra trenerjobben i farmerlaget til trenerjobben i Capitals, har Mike Green vokst til å bli en back i stjerneklassen. Målfarlige Alexander Semin våknet også opp. Og sist, men på ingen måte minst: Førsteårsspilleren Niklas Bäckström fant rytmen og tonen med Alexander Ovetsjkin og ble den senteren og playmakeren NHLs mest målfarlige spiller trengte.

- Det blir spennende og interessant å møte dem. Jeg tror vi har en god sjanse. Spesielt i de to siste kampene har vi vært utrolig stabile bakover, takket være en kombinasjon av bra keeperspill og godt forsvarsspill. Vi føler at vi har det defensive under kontroll, forteller Thoresen.

(Artikkelen fortsetter)

Det kan Philadelphia saktens trenge. Ovetsjkin scoret hele 65 mål og 112 poeng i grunnserien. På de 17 siste kampene scoret han utrolige 17 mål!

Montreal og Pittsburgh
Men Thoresen regner i likhet med Nettavisen Montreal Canadiens og Pittsburgh Penguins som favorittene i østre avdeling. Montreal har fire solide rekker og tre solide backpar, mens Pittsburgh har tre av verdens aller beste spillere i form av Sidney Crosby, Marian Hossa og Jevgeni Malkin.

- Jeg føler at Montreal bør være favoritter. De ser stabile ut. Pittsburgh er en farlig kandidat. Vi kan kanskje være en av outsiderne, sier Thoresen til Nettavisen.

Sluttspillet i NHL er delt inn i to puljer; øst og vest. Philadelphia er ett av åtte sluttspillag i øst, som alle kjemper om retten til å spille selve Stanley Cup-finalen mot vinneren i vest.

Uansett hva som skjer vil Patrick Thoresen bli historisk når han går på isen i første bytt for Philadelphia mot Washington natt til lørdag, norsk tid. Ingen nordmenn har noen gang spilt i Stanley Cup-sluttspillet.

Anders Myrvold vant riktignok med Colorado Avalanche i 1996, men han fikk ikke spilletid. Det får Thoresen, som virkelig har imponert i rekke med stjerneskuddet Mike Richards og målfarlige Joffrey Lupul de siste ukene.

- Jeg gjør den jobben de ber meg om. Jeg forechecker, takler, er fysisk og vinner mye pucker, og jeg hjelper til med å skape offensive sjanser. Det er bare å takke og bukke for tilliten, men jeg har gjort meg fortjent til det også, mener 24-åringen fra Hamar.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere