Thoresen bekymret for VM

17 dager før VM starter i Latvia har Norge ennå ikke lært å holde seg unna utvisningsboksen. Nå er Patrick Thoresen bekymret.

19.04.06 10:36

NORGE – HVITERUSSLAND 2-5: JORDAL AMFI (TV 2 Nettavisen): Norge kom til møtet med Hviterussland med 42 utvisninger på sine fire siste landskamper. Og startet tirsdagens kamp med å dra på seg tre utvisninger allerede i første periode.

Totalt endte Norge med ti utvisninger – og har nå 52 på fem kamper.

- Det er ikke bra i det hele tatt. Der kommer vi til å tape kamper hvis vi fortsetter sånn, sier Patrick Thoresen til TV 2 Nettavisen. Han innser at Norge har mye å jobbe med de siste par ukene før åpningskampen mot USA i Riga 5. mai.

I ledelsen
Norge tok likevel ledelsen, i spill fire mot fire, da Morten Ask banket pucken inn bak Andrei Mezin etter 5.11 minutters spill. Hviterussland utlignet 4.36 ut i andre periode, faktisk mens Norge presset og skapte flere gode sjanser.

Mats Trygg ga Norge ledelsen på ny, i overtallsspill, assistert av Lars-Peder Nagel og Lars Erik Lund. Ledelsen holdt i nøyaktig 30 sekunder. Mikhail Grabovsky fikk pucken på den norske blålinjen, stormet alene inn i sonen og dro en enkel finte før han løftet pucken i mål med backhand.

Norge skapte flere gode sjanser i midtperioden, og holdt seg også unna fryseboksen.

I tredje periode var det imidlertid tilbake til gamle og kjente synder. Per-Åge Skrøder ble utvist etter 29 sekunder og Lars-Peder Nagel etter 2.40. Hviterussland klarte ikke å utnytte den numeriske fordelen da, men etter 6.40 ble Erik Ryman presset av Grabovsky til å sette pucken inn i eget mål, en scoring som ble kreditert Aleksei Ugarov.

Jaroslav Chupris økte til 4-2 da Mads Hansen satt utvist mot slutten av sisteperioden.

Ga opp
De siste fem minuttene ga Norge åpenbart opp. Fire av utvisningene kom i sluttminuttene, og Oleg Antonenko utnyttet den siste til å fastsette sluttresultatet til 5-2 etter et strålende pasningsspill i overtall.

Totalt ble det ti utvisninger på Norge. Landslagssjef Roy Johansen merket savnet av Anders Myrvold, Johnny Nilsen og Tommy Jakobsen, for å nevne noen av de han håper vil komme inn og forsterke laget før VM.

- Vi slåss bakfra, og uten fullt mannskap og med bare to av de faste backene på plass er det tøft. Resultatet gir vel et riktig bilde av kampen, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

Han er naturlig nok ikke fornøyd med antall utvisninger.

- Tempomessig henger vi litt etter. De er kvikke og vi må ta et par utvisninger. Men det var en del unødvendige på slutten, som vi kunne unngått, konstaterer landslagssjefen.

Norge møter Hviterussland igjen allerede onsdag, også den kampen spilles på Jordal Amfi og starter klokken 18.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.