*Nettavisen* Sport.

Thoresen best i Edmonton

Foto: AP/Scanpix

Patrick Thoresen var Edmontons beste spiller mot Boston Bruins.

14.02.07 07:18

BOSTON - EDMONTON 3-0: - Jeg klarer ikke å glede meg over egen innsats når laget er i den situasjonen det er i nå, sier Patrick Thoresen til Nettavisen noen minutter etter at Edmonton Oilers gikk mål- og poengløse av isen i The Garden i Boston.

Det må faktisk kunne kalles et lite mirakel at oljelaget ikke scoret mål i denne kampen.

Eller tragedie, om man ser det fra Edmontons side.

Tre målsjanser
Det kanadiske laget skapte de klart fleste sjansene i en underholdende match, men målene var det likevel Boston Bruins som stod for.

Patrick Thoresen hadde tre-fire gode sjanser til å redusere for Edmonton Oilers. I sin første kamp etter at han ble kalt opp fra farmerlaget, kunne den 23 år gamle nordmannen blitt dagens helt for et Oilers-lag som kjemper en desperat kamp for å nå sluttspillet.

Men Thoresen misset. Den ene sjansen fikk han i undertall, og to andre kom mens Thoresens rekke presset Boston kraftig under et skift i tredje periode.

- I andre og tredje periode kom jeg i to mot to-situasjoner to ganger, men jeg klarte ikke å få uttelling på sjansene. Det gnager litt i bakhodet at jeg ikke scorer mål, innrømmer Norges kanskje beste ishockeyspiller.

Likevel imponerte Patrick Thoresen nok til å få overraskende mye istid. Og etter kampen vanket det skryt.

Fikk skryt
Bostons målvakt Tim Thomas reddet samtlige 32 skudd han fikk mot seg, og ble forjtent kåret til kampens beste, mens Thoresen ble utnevnt til Edmontons beste. Det må kunne kalles en opptur for en førsteårsspiller som for et drøyt døgn siden holdt til i farmerligaen AHL.

- Det mest positive med denne kampen var at Thoresen kom opp fra farmerlaget og spilte en veldig god kamp, sa Edmontons radiokommentator Rob Brown, før han sukket tungt i skuffelsen over alle målsjansene oljelaget misbrukte.

Nordmannen var nemlig ikke alene om å sløse bort mulighetene. Klubbens poengbeste spiller, Ryan Smyth, hadde fire skudd på mål og null poeng å vise til etter matchen.

Edmonton vant skuddstatistikken 32 -23. Men Boston Bruins utnyttet Edmontons manglende disiplin.

- Vi tok noen dumme utvisninger i første periode, og de fikk muligheten til å spille fem mot tre. Det var synd, for jeg følte at vi styrte matchen, forteller den tidligere Djurgården-spilleren.

Avgjorde i overtall
Brandon Bochenski satte inn 1-0 da Edmonton hadde både Jan Hejda og Ladislav Smid utvist et kvarter inn i kampen. Bare ett minutt senere økte Marco Sturm til 2-0 mens Smid fortsatt satt i fryseboksen.

Sturm satte inn 3-0-målet helt på tampen, da Edmonton skiftet ut målvakt Dwayne Roloson med en utespiller i et febrilsk forsøk på å få pucken bak Bruins' Tim Thomas.

- Det var noen drittmål vi slapp inn. Det var ikke sånn at vi ble spilt ut, mener Thoresen.

Det positive er at han fikk bra med istid. I skadefraværet til Fernando Pisani og Jarret Stoll ble det 16 skift og 13,10 minutter på isen for den norske førsteårsspilleren. Og etter en så god kamp får han helt sikkert sjansen i neste kamp også.

- Jeg følte meg frisk fra første dropp. Den tiden nede i Wilkes/Barre gjorde nytte for spillet mitt. Jeg kom inn med masse selvtillit. Men jeg klarer som sagt ikke å glede meg over egen innsats når laget er i den situasjonen vi er i nå.

Og det er det negative: Edmonton Oilers ser ut til å ende på feil side av sluttspillstreken. Det er seks poeng opp til den åttende og siste plassen, og Edmonton har fortsatt seks kamper igjen av den sju kamper lange borteturneen. Den rundreisen kan bli svært avgjørende for Oilers.

- Vi spiller om 14 poeng på denne reisen. Vi må i hvert fall ha åtte poeng med oss hjem. Det blir kritisk hvis vi ikke reiser kjerringa snart, konstaterer Thoresen.

Neste sjanse kommer mot topplaget Buffalo Sabres natt til fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.