RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Thoresen er forbannet

Sist oppdatert:
Patrick Thoresen har gått fra semifinale i NHL-sluttspillet til en benketilværelse i Sveits.

I sommer bestemte Patrick Thoresen seg for å reise hjem til europeisk ishockey for å spille på seg selvtillit. Klubbvalget falt på pengesterke Lugano fra Sveits.

Tirsdag fikk imidlertid nordmannen beskjed om at han er satt på benken. Da Lugano dro til Genève for å spille sesongens tredje seriekamp, ble Thoresen nemlig igjen hjemme.

- Det er klart jeg blir forbannet når jeg ikke får spille. Jeg skulle få selvtillit til VM ved mye spilletid, og jeg skulle vise meg fram med tanke på å komme tilbake til NHL. Selvfølgelig er jeg misfornøyd. Dette er ingen optimal situasjon for meg, sier Patrick Thoresen til VG.

I den sveitsiske ligaen har lagene kun lov til å bruke fire utenlandske spillere i hver kamp. Dette var uproblematisk for Lugano fram til for noen uker siden, da de hentet inn en femte utlending i NHL-veteranen Randy Robitalle.

Forrige sesong spilte Thoresen semifinale i NHL-sluttspillet og nå kan det altså ende opp med benketilværelse i sveitsisk ishockey.

- Du kommer ikke til Sveits for å bli satt på tribunen. Hadde jeg visst at jeg skulle komme til å spille halvparten av kampene, ville jeg blitt i NHL isteden, sier Thoresen.

24-åringen er Luganos yngste utenlandsproff og har bare undertegnet en ettårskontrakt med den sveitsiske klubben.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere