RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen får minst ti kamper

Foto: Tom Gustavsen / ROMERIKES BLAD
Sist oppdatert:
Disiplinærutvalget kunne gi maksimalt ni kampers karantene og sender derfor overfallssaken videre til Domsutvalget.

Under tirsdagens sluttspillkamp mellom Lørenskog og Vålerenga gikk Steffen Thoresen til fysisk angrep på backen Eerikki Koivu. Se video her.

Thoresen brukte hockeykølla til å slå Lørenskog-spilleren gjentatte ganger i bakhodet, og fortsatt angivelig å slå Koivu etter at sistnevnte hadde falt til isen.

La seg flat
Verken Thoresen selv eller Vålerengas trener Espen «Shampo» Knutsen tok kritikk for overfallet umiddelbart etter kampslutt, selv om dommer Ole Stian Hansen - som ga Thoresen matchstraff - kalte overfallet noe av det verste han hadde sett i løpet av sine 17 år som dommer.

Onsdag la imidlertid både Thoresen og Knutsen seg flate.

- Slike ting har ikke noe å gjøre med sporten vår, og jeg erkjenner i ettertid at det var en dum handling. Jeg er lettet over å høre at det går bra med Koivu, og jeg håper han kan spille neste kamp i morgen, sa Steffen Thoresen i en pressemelding.

Saken blir enda verre av at Steffen Thoresen på forhånd varslet at han skulle gå hardt til verks mot Lørenskog-spillerne. Det skjedde, ifølge Romerikes Blad, i et intervju med klubbens medieavdeling som ble lagt ut på Youtube. Klippet var fjernet fra nettstedet tirsdag kveld.

(Artikkelen fortsetter)

Til Domsutvalget
Torsdag kom konklusjonen til forbundets disiplinærutvalg, som kun har mandat til å gi spillere inntil ni kampers karantene.

Utvalget mener at Thoresens handlinger kvalifiserer til mer enn ni kamper (Nettavisen har tidligere fått opplyst at grensen var på seks kamper, men det korrekte skal være ni).

«Saken oversendes derfor til Domsutvalget for behandling», opplyser ishockeyforbundet på sin nettside.

- Det kommer ikke som noen overraskelse, ettersom de ikke kan gi mer enn seks kamper, sier sportssjef Atle Olsen i Lørenskog til Nettavisen.

Disiplinærutvalget rakk dermed å behandle saken før lagene møtes igjen. Lørenskog leder 3-1 i kamper i best-av-sju-serien som fortsetter på Jordal Amfi torsdag kveld.

Sammenlignes med Bertuzzi
Hockeyeksperten Anders Blegeberg ved WANG Toppidrett uttalte onsdag til Nettavisen at Thoresen bør få minst ti kampers karantene. Les mer her.

Blegeberg sammenlignet denne saken med Todd Bertuzzis overfall på Steve Moore i NHL i 2004, som endte med at Moore brakk nakken og havnet i rullestol. Han er nå tilbake i trening, men måtte avslutte karrieren. Den saken lever fortsatt i det kanadiske rettsapparatet.

Koivu ble heldigvis ikke alvorlig skadet.

Lørenskogs trener Knut Jørgen Stubdal, som tidligere var trener i nettopp Vålerenga, mener at overfallet kvalifiserer til 20-25 kamper, alternativt karantene ut hele 2011. Dette uttalte Stubdal til VG.

Nå blir det altså opp til Domsutvalget til Norges Ishockeyforbund å avgjøre hvor streng straffen blir. Utvalget ledes av den kjente advokaten Sigurd Klomsæt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere