RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen forsvinner aldri

Foto: Roy Kvatningen
Sist oppdatert:
JORDAL (TV 2 Nettavisen): Petter Thoresen har gitt seg som trener, og Patrick Thoresen er i Stockholm. Det spiller ingen rolle - norsk hockey har fortsatt én Thoresen - Steffen Thoresen.

Steffen Thoresen utnyttet to grove feil av Vålerenga, og scoret 4-2- og 5-3-målet i Storhamars 6-4-seier over Vålerenga i Jordal Amfi torsdag kveld. Keeperne til Vålerenga får ta sin del av skylda for begge scoringen.

Likevel: 19-åringen fikk et lite gjennombrudd i norsk hockey.

Så pucken komme
Steffen Thoresens tominutter i utvisningsboksen tok slutt 33.41 minutter ut i kampen. Fem sekunder senere satte 19-åringen pucken bak Tommy Lund - Vålerengas keeper.

- Jeg så at de skulle skyte, og tenkte «håper jeg får den». Jeg tror keeperen deres glemte å slå kølla i isen, fortalte Thoresen til TV 2 Nettavisen etter matchen. Keeperne i ishockey advarer normalt medspillerne fem sekunder før motstandernes utvisning er over, om at spilleren kommer tilbake på isen. Det glemte Lund i dette tilfellet.

Den andre keepertabben var verre. Denne gang var det Bjørge Josefsen, som kom inn etter to perioder, som slapp inn et normalt ufarlig skudd fra langt hold.

Og Thoresen takker og bukker. Selvsagt.

- Det var en utrolig spennende match. Vi slapp de inn i kampen, og de slapp oss inn i kampen. En morsom kamp å spille, smilte Patricks yngre bror.

Modnet i Karlstad
Matchen mot Storhamar var hans andre i norsk eliteserie. Tross sin unge alder, har han allerede tre år i utlandet bak seg. Steffen Thoresen reiste 16 år gammel til Karlstad, og spilte for Färjestads juniorlag i to sesonger, før han tilbrakte forrige sesong i Färjestads utviklingslag Skåre.

En god investering, føler Thoresen i dag. Han lærte seg å bo alene, og spilte i en av verdens beste juniorligaer.

- Jeg føler at jeg er mer moden nå. Juniorhockey i Sverige er jo bedre enn i Norge. Jeg bodde alene, og lærte å klare meg selv. Men det er moro å være tilbake i Norge, konstaterte Thoresen.

Ikke så rart, kanskje, med alle gavepakkene han fikk på Jordal torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere