Thoresen helt i natt

Foto: Ross D. Franklin (Scanpix)

Suksessen fortsetter: Patrick Thoresen ble matchvinner med sitt andre mål i NHL i natt - og treneren er full av skryt.

18.10.06 10:32

EDMONTON OILERS - VANCOUVER CANUCKS 2-1: Edmonton Oilers fikk en drømmestart i hjemmemøtet med Vancouver Canucks i natt. Og Patrick Thoresen ble helt sentral i oppgjøret.

Forrige sesongs Stanley Cup-finalister scoret med sine to første skudd i kampen, og scoring nummer to ble signert en nordmann.

- Utrolig gøy
Patrick Thoresen la på til 2-0 da han styrte pucken forbi Canucks-målvakt Dany Sabourin etter bare tre minutters spill. Han var også en centimeter eller to fra å score enda et mål.

- Det var utrolig gøy å være den som gjorde det avgjørende målet, sier han til Nettavisen.

Den samme Sabourin sto resten av kampen som en levende vegg og forhindret et stortap for gjestene.

Ethan Moreau scoret Oilers første mål.

Nervepirrende
Svenske Markus Näslund scoret for Canucks i siste periode og sørget for en dramatisk avslutning.

- Jeg spilte ikke de siste to og et halvt minuttene, men det var veldig nervepirrende å sitte å se på lagkameratene, forklarer NHL-proffen.

Selv om det var første gang han ble matchvinner i NHL, vil ikke Thoresen være med på at det var den største dagen i karrieren.

- Det er det ikke. Det største var å gå på isen i den første kampen. Det var enda større, mener han.

Skal se på hus
Etter en god start i Oilers-trøyen, begynner Thoresen å føle seg trygg på at han ikke vil bli sendt ned på farmerlaget. Nå får han også mer og mer tillit i power play.

- En skal aldri føle seg sikker, men nå skal vi ut og se på hus her. Jeg må være på tå hev og ikke gi dem noen muligheter til å sende meg ned, sier han.

Det er neppe noen fare akkurat nå. Trener Craig MacTavish har gitt nordmannen mer og mer istid i de siste kampene, og er full av lovord når lokalavisen Edmonton Sun ber ham beskrive nordmannen.

Trenerskryt
- Jeg har ingen reservasjoner mot å sende ham på isen i noen situasjoner akkurat nå. Han gjør mye ut av begrenset istid, og han er fortsatt svært pålitelig i spillet sitt, sett fra en treners synspunkt.

Han mener nordmannen er ganske komplett som spiller.

- Han er veldig god til å posisjonere seg, han er veldig kapabel offensivt og finner alltid en måte å løse situasjonene på. Hvis han kan komme til pucken, gjør han det, og han leser isen veldig bra, skryter MacTavish.

Totalt fikk Thoresen 10 minutter og 49 sekunder på isen mot Canucks. Totalt fyrte han av tre skudd i kampen, hvor bare det første gikk i mål.

PS! Du kan se Patrick Thoresens mål på nhl.com (klikk på lenken ved kameraikonet).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.