RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen i NHL-trøbbel

Foto: AP/Scanpix
Patrick Thoresen og Philadelphia Flyers risikerer å miste sluttspillplassen i tolvte time.

Flyers har lenge vært blant de åtte lagene som ligger på sluttspillplass i NHLs østre avdeling. To kamper før slutt er imidlertid plassen svært truet.

Ledet to ganger
Natt til torsdag tapte Thoresen og hans lagkamerater 2-4 for topplaget Pittsburgh Penguins i en kamp hvor superstjernen Sidney Crosby scoret to mål.

Thoresen spilte drøyt tolv minutter og var på isen da Sergej Gontsjar utlignet til 1-1 mens Pittsburgh hadde én spiller mer utpå.

Scott Hartnell ga Philadelphia ledelsen 1-0 og Jeff Carter ga Flyers 2-1, som var stillingen etter første periode.

Men Pittsburgh Penguins har flere av ligaens beste spillere i sin stall og når Flyers pådro seg den ene utvisningen etter det andre, var det nødt til å gå galt.

Fire mål i power play
6,07 minutter ut i andre periode ble både Scott Hartnell og Braydon Coburn utvist for Flyers og pingvinene fikk spille fem mot tre.

Det tok 19 sekunder før Sidney Crosby utlignet til 2-2, framspilt av Gontsjar og Marian Hossa.

Drøyt åtte minutter senere utnyttet Pittsburgh nok en gang et overtallsspill. Denne gang var det Jevgenij Malkin som satte pucken i mål bak Martin Biron.

Halvannet minutt før kampen var over scoret Crosby sitt andre for dagen og Pittsburghs fjerde overtallsmål i kampen. Også denne gang var Gontsjar og Hossa bidragsytere med hver sin assist.

Pittsburgh sikret seg med denne 4-2-seieren også førsteplassen i Atlantic Division og trenger bare én seier på sine to siste kamper for å vinne den østre avdelingen.

Ett poengs margin
Philadelphia Flyers ligger nå sist av sluttspillagene i øst - altså på åttendeplass - med 91 poeng. Og de to siste kampene til laget er mot tøff motstand: Først venter Pittsburgh nok en gang og deretter venter New Jersey Devils.

Samtidig er Washington Capitals bare ett poeng bak og på niendeplass. Laget til Alexander Ovetsjkin er i forrykende form og har vunnet ni av sine ti siste kamper og tatt poeng i alle ti.

Washington har igjen bunnlaget Tampa Bay og høyst middelmådige Florida Panthers.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere