RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen lover offensiv giv

Lørdag drar U21-landslaget til Qatar, der spill mot noen av verdens beste nasjoner venter Hallvar Thoresens lag. Den ferske U21-sjefen lover en mer offensiv norsk spillestil enn før.

- Det kommer til å bli en del endringer i forhold slik landslaget spilte da Per-Mathias Høgmo var sjef - særlig offensivt. Vi må kunne variere mer offensivt enn tidligere, sier Thoresen, som trolig kommer til å satse på 4-4-2-formasjon.

Minst to spisser

- Vi kommer til å spille med minst to spisser - det kommer litt an på spillertypene. 4-4-2 er vel det mest sannsynlige, men vi har ikke snakket så mye om formasjoner ennå. Det viktige blir først og fremst å videreutvikle det offensive spillet, sier den ferske sjefen.

Etter Åga Hareides inntreden som A-landslagstrener, er store deler av trener-teamet og støtteapparatet rundt landslaget byttet ut. Hallvar Thoresen, som var assistent under Høgmo, har imidlertid overlevd omveltningene. Det tror den tidligere PSV-proffen skyldes at han selv ligger nærmere opp til Åge Hareides fotballfilosofi enn til det Høgmo og Nils Johan Semb står for.

- Jeg og Åge har nok mye den samme fotballfilosofien, og en ganske lik tilnærming til spillet offensiv. Uten at vi er noen kopier av den grunn, legger Thoresen til.

Ferske fjes

Det er en urutinert tropp som setter seg på flyet til Qatar i morgen. De 20 spillerne har i gjennomsnitt seks U-landskamper bak seg, og hele syv av spillerne er debutanter på dette nivået.

Turneringen i Qatar er for U23-landslag, og Thoresen har valgt å ta med fem spillere ikke kan spille når det dreier seg om U21-kamper. Disse er André Muri, Trond Fredrik Ludvigsen, Morten Gamst Pedersen og de to Brann-spillerne Kristian Ystaas og Håkon Opdal. Thoresen betrakter disse som fremtidens menn for landslaget, men mener de foreløpig har et stykke å gå gør de tar steget opp på Åge Hareides lag.

- De er på mange måter i en mellomposisjon. De er i vannskorpen på A-landslaget, men for gamle for U21-landslaget. Dette er spiller jeg forventer meg mye av. Og det er viktig at de er med nå. De representerer rutinen i en tropp med mange ferske fjes.

Knalltøff motstant

Qatar-turneringen har ry på seg for å være en av verdens hardeste for U-landslag. Foruten Norge deltar også Argentina, USA, Marokko, Egypt, Saudi-Arabia, Qatar, Sør-Korea, Danmark og Sveits. Norge var også med i fjor, og fikk merke at det er en tøff turnering.

Innledningsvis skal det spilles gruppespill i to grupper med fem lag. De to beste i hver gruppe går videre til semifinaler. Thoresen håper på avansement, men sier det viktigste er å få matche seg mot topp motstand.

- Når vi ikke klarte å kvalifisere oss for EM er det viktig å være med her. Det er et svært høyt nivå, men jeg håper vi klarer å avansere. Det viktigste er likevel å prestere bra spillemessig i hver kamp. Resultatene er litt underordnet, men det er jo klart vi går på banen hver gang for å vinne, sier landslagssjefen, som også er assistenttrener for Lillestrøm.

Det norske landslaget skal være i Qatar i to uker, og spiller sin første kamp mot Egypt mandag klokken 18 norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere