RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen med på storseier

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Patrick Thoresen og Edmonton Oilers vant hele 4-0 natt til tirsdag.

Den 24 år gamle nordmannen spilte 14,40 minutter da hans kanadiske lag tok to nye og viktige poeng.

Viktige måneder
Det er det nest meste Patrick har spilt i en NHL-kamp denne sesongen og en klar indikasjon på at han gjør mye riktig på isen.

Han er inne i det siste året av kontrakten med Edmonton og er nødt til å overbevise klubbledelsen - eller et annet NHL-lag - om at han hører hjemme i ligaen før grunnserien tar slutt i april.

Edmonton Oilers har vunnet tre av fire kamper siden nyttår og kjemper febrilsk for å ta igjen minst fem av lagene over seg i den vestre avdelingen, slik at laget får plass i sluttspillet.

Avgjorde i midtperioden
Ales Hemsky sørget for 1-0-ledelse over New York Islanders tidlig i andre periode og Shawn Horcoff økte til 2-0 6,31 minutter ut i midtperioden.

Marty Reasoner satte inn 3-0 fem minutter senere og mot slutten av siste periode scoret Jarret Stoll kampens siste mål og sørget for at det endte 4-0 til Edmonton.

Mathieu Garon reddet 35 skudd da han noterte seg for sin tredje "shutout" for sesongen. Han har nå overtatt rollen som førstekeeper fra Dwayne Roloson.

Ifølge Canadian Press er dette den første seieren til Edmonton i ordinær tid på 17 kamper. De øvrige seks seirene har enten kommet i sudden death eller straffekonkurranse.

- Det er en stund siden vi har vunnet en kamp med noen måls margin. Det er aldri noe godt tegn at du ikke husker når du sist vant i ordinær tid, sier trener Craig MacTavish.

For ordens skyld: Den kom 2. september.

Sesongen over for Torres
- Fra et trenerperspektiv var dette akkurat hva doktoren beordret. Vi har snakket om at vi må få i gang en seiersrekke her og dette vil gjøre oss tryggere og mer energiske, mener MacTavish.

Edmonton har vunnet to kamper på rad - begge på hjemmebane - og spiller også de tre neste kampene hjemme i Rexall Place.

Oilers må ellers klare seg uten Raffi Torres resten av sesongen. Han må opereres i kneet etter den alvorlige skaden han pådro seg 15. desember.

Mike Ribeiro noterte seg for to assists da hans Dallas Stars vant 3-1 hjemme mot Minnesota Wild. Rekkekamerat Antti Miettinen scoret to av målene, mens backen Matt Niskanen scoret det første. Ribeiro skrev før kampen under på en femårskontrakt verdt 25 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere