*Nettavisen* Sport.

Thoresen ofret i Edmonton

- Det føles urettferdig, sier NHL-proffen til Nettavisen.

11.01.08 08:46

Robert Nilsson tar nordmannens plass på laget.

- Jeg føler meg litt urettferdig behandlet, sier NHL-proffen til Nettavisen.

- Jeg har jo utført min rolle i laget maksimalt i de to siste kampene. Jeg har spilt 12-15 minutter i hver av kampene, og vi har vunnet. Jeg føler at jeg har gjort en utrolig bra jobb. Da blir det til at man tenker: Hvorfor ikke sette ut noen andre enn meg, fortsetter han.

Men:

- Jeg får bite i meg dette, og trene knallhardt for å være like god neste gang jeg kommer inn på laget igjen. Nå handler det om å vise karakter, sier han.

Roterer
Nordmannen ofres fordi treneren gjennomfører en rotasjonspolitikk. Edmonton-treneren skal ha fortalt nordmannen at han må på tribunen fordi det er viktig for laget at de som har sittet på tribunen i de siste kampene også får regelmessig kamptrening. Dermed må Thoresen se hjemmekampen mot Phoenix fra tribunen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Selv om det føles litt urettferdig, så er det nok smart av treneren. Og jeg får ta ham på ordet - at det er snakk om en rotasjon. Jeg tror han holder det han lover, og at jeg er tilbake på laget i løpet av 2-3 kamper. Jeg har en god følelse om det denne gangen, sier Thoresen.

Men:

- Jeg vet jo at hvis de som kommer inn begynner å score en masse mål, så vil det se mørkere ut. Uansett hva han har sagt. Men selvfølgelig, det skal jo litt til at alle som kommer inn begynner å score en masse mål.

- Bortimot perfekt
Nettavisen gjorde imidlertid dagen litt bedre for Thoresen da vi fortalte ham at Storhamar hadde slått Vålerenga 2-1 på Jordal i eliteserien i ishockey torsdag.

Les også:Gulldrama i norsk hockey

- Var Steffen (Thoresen) involvert i Vålerengas mål? Og Storhamar vant? Da var dette en bra dag for meg, humrer Patrick Thoresen.

- Så du støttet avgjørelsen hans om å dra til Vålerenga?

- Det valget der var egentlig Steffen sitt, men jeg støtter ham i det han gjør. Jeg håper han gjør det bra der. Jeg håper han får suksess. Men selvfølgelig, jeg har sterke følelser for Storhamar, og håper de gjør det så bra som mulig. Det var fantastisk at de vant.

- Jeg tror også Vålerenga kan være et bra alternativ for Steffen. Han er en ung spiller, og når han først dro tilbake til Norge så kan han kanskje vokse på det å komme seg vekk fra Hamar i noen år. Kanskje det gjør ham til en bedre ishockeyspiller. Og han er jo Hamar-gutt. Jeg tror ikke det blir noe problem for ham å dra tilbake til Storhamar hvis det skulle bli aktuelt senere.

Selv har Patrick Thoresen også et ønske om å avslutte karrieren på Hamar.

- Ja. I alle fall hvis man tenker ti år eller noe sånt inn i fremtiden. Men ti år ønsker jeg å holde det gående til ute, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.