RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen russisk mester

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Patrick Thoresen (27) hylles etter å ha blitt russisk mester i ishockey.

SALAVAT JULAJEV - ATLANT MOSKVA 3-2 (4-1 i kamper):

Torsdag ble Anders Bastiansen og Marius Holtet svenske mestere i ishockey da Färjestad vant sluttspillet.

Lørdag var det Patrick Thoresens tur til å juble. Salavat Julajev slo nemlig Atlant Moskva 3-2 i den femte sluttspillfinalen i Gagarin Cup, og er dermed russiske mestere med 4-1 sammenlagt i kamper.

Salavats norske stjerne tegnet seg ikke på poenglista i lørdagens kamp, men har vært en av lagets aller viktigste spillere gjennom hele sesongen. Han plukket totalt 18 poeng i løpet av sluttspillet.

Toneangivende i sluttstpillet
- Dette er noe av det største du kan vinne på klubbnivå. KHL er jo rangert som den nest største ishockeyligaen i verden, sier sportssjefen i Norges ishockeyforbund, Petter Salsten, til Nettavisen lørdag ettermiddag.

- Er det den største prestasjonen av en norsk ishockeyspiller?

- Nå har jo Patrick også spilt semifinale i Stanley Cup for Philadelphia Flyers. Det er kanskje like stort. Men i Salavat har Patrick hatt en helt annen rolle. Han er en av lagets beste spillere og har vært toneangivende gjennom hele sluttspillet, poengterer Salsten.

- Tror du Thoresen nå vender tilbake til NHL?

- Det blir spennende å se, men det er vel bare Patrick selv som kan svare. Det er nok mer enn noen gang tidligere opp til ham selv. Han kommer helt sikkert til å få tilbud, så spørs det om han synes tilbudene er gode nok. Salavat kommer nok også til å ha et sterkt ønske om å beholde ham.

Dramatisk
Salavat vant de tre første kampene i finaleserien, og kunne ha avgjort allerede torsdag. Men Atlant reddet litt av spenningen med en 4-0-seier på egen is.

Den femte finalekampen, som altså skulle vise seg å bli avgjørende, ble også dramatisk.

Salavat tok ledelsen i første periode, men til tross for dominans i spillet, klarte de ikke å øke ytterligere. Tidlig i tredje periode utlignet i stedet Atlant til 1-1.

Så, med drøyt fem minutter igjen å spille, scoret Salavat to raske. Atlant tente et nytt håp med en redusering etter 16.14 av siste periode, men flere mål ble det ikke.

Usikker på VM
Det er fortsatt usikkert om Patrick Thoresen spiller for Norge i årets A-VM i ishockey i Slovakia, som innledes 29. april.

- Han og landslagstrener Roy Johansen skal ha en prat nå som Patrick er ferdig med sluttspillet, sier Petter Salsten til Nettavisen.

Det norske landslaget spilte for øvrig treningskamp mot nettopp Russland i St. Petersburg lørdag ettermiddag, og klarte et meget imponerende 3-3-resultat etter ordinær tid. I forlengelsen avgjorde imidlertid stormakten kampen mot Roy Johansens krigere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere