Thoresen scoret igjen

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Nordmannen dokumenterer knallform i KHL.

SPARTAK MOSKVA -
SALAVAT JUALAJEV 1-3:

Onsdag var Patrick Thoresen svært sentral da hans Salavat Julajev vant 4-1 over Sibir Novosibirsk i KHL. Da vartet hockeyproffen opp med både mål og assist.

Fredag kveld kopierte han bragden da Spartak Moskva ventet på motsatt banehalvdel.

Det var imidlertid hovedstadslaget som tok ledelsen drøye 14 minutter ut i den andre perioden, da Oleg Gubin fant nettmaskene. Dette resultatet sto seg til den andre pausen.

Snudde kampen
I sluttperioden våknet imidlertid Thoresens klubb til liv, og anført av en livlig nordmann snudde de kampen i løpet av de siste 20 minuttene.

Utligningen kom sju minutter og 48 sekunder ut i tredje periode og var signert Alexander Radulov. Patrick Thoresen var nest sist på pucken.

Og bare få minutter senere var snuoperasjonen et faktum. Denne gangen var det Viktor Kozlov som fikk æren av å sette pucken i mål.

Kronen på verket, eller spikeren i kista om du vil, var det ingen ringere enn Thoresen selv som sto for. Med drøye fem minutter igjen av kampen satte han inn Salavats tredje mål.

53 målpoeng
Thoresen har vært i storslag for sin klubb denne sesongen og er oppe i 53 poeng totalt så langt. Nordmannen har vartet opp med 27 assists og scoret ved 26 anledninger på 47 kamper.

Det er likevel et stykke opp til lagkamerat Alexander Radulov, som topper poengligaen med 65 målpoeng så langt denne sesongen.

Salavat har også en god sesong i KHLs Eastern Conference. Etter 47 oppgjør står laget med 92 poeng og ligger som nummer fire. Divisjonen toppes av Avangard som har 95 poeng.

De åtte beste lagene i hver divisjon (Eastern og Western) går videre til sluttspillet i KHL.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag