Gå til sidens hovedinnhold

Thoresen senket Zucca

Nordmannen nærmer seg toppen av poengligaen.

Patrick Thoresen er i brennhet form og avgjorde med ett mål og en assist da hans SKA St. Petersburg møtte Mats Zuccarello Aasens lag i KHL onsdag.

SKA vant 3-0 over Metallurg Magnitogorsk foran 12.300 tilskuere i St. Petersburg.

Thoresen sendte hjemmelaget i ledelse etter 7.17 minutter på pasning fra Dmitrij Vorobjov. I slutten av annen periode ble han sendt i utvisningsboksen fire minutter for høy kølle, men lagkameratene holdt unna. Rett etter at utvisningen var sonet, spilte Thoresen fram Tony Mårtensson til 2-0-målet.

Gleb Klimenko fastsatte resultatet snaut midtveis i den siste perioden.

Thoresen er oppe i 47 målpoeng (19-28) på 48 kamper, og han har bare tre mann foran seg på poenglista: Sergej Mozjakin, superstjernen Jevgenij Malkin og Alexander Radulov.

På de siste tre kampene har Thoresen ni målpoeng: Ett mål og tre assist mot Avtomobilist Jekaterinburg lørdag, tre assist mot Traktor Tsjeljabinsk mandag og onsdagens mål og assist mot Metallurg.

Det har bidratt til at SKA St. Petersburg har klart flest poeng av samtlige klubber i KHL, og laget er for lengst klar for sluttspill.

Thoresen spilte 16.32 minutter onsdag og hadde tre skudd på mål. Zuccarello spilte 17.06 minutter for Metallurg, vant en dropp, hadde ett skudd på mål og sonet to utvisningsminutter.

Utvisningen fikk han for takling av spiller som ikke hadde pucken, noe som førte til at en tidlig Metallurg-scoring ble annullert. (©NTB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken