Gå til sidens hovedinnhold

Thoresen skolerer Skeids barnetrenere

Skeid har sammen med den tidligere landslagsspilleren Hallvar Thoresen startet satsningsprosjektet "En ny verden".

NORDRE ÅSEN: På lørdag samlet Skeid inn alle barnefotballtrenerne deres for å lære dem om det nye satsningsprosjektet "En ny verden". Nå vil de ha et felles treningsopplegg som skal gjelde alle lagene i klubben.

- Vi ønsker å skape en rød tråd i klubben, helt fra fireårsalderen til A-laget, sier Tarald Rohde, hovedleder i Skeid.

- Når spillerne blir eldre vil de kjenne igjen de samme øvelsene på treningene, men det vil bli mer utfordrende varianter. Senere vil vi jobbe med å innarbeide spillestilen til laget og hvilke roller spillerne skal ha på banen, forteller Hallvar Thoresen.

Et spillende lag

Skeid er kjent for å ha en "spillende" spillestil, og denne vil klubben fortsette å utvikle.

- I mange klubber skiftes spillestilen i laget hver gang det kommer en ny hovedtrener. Skeid vil i stedet skolere nye trenere til å følge klubbens trenings- og spillefilosofi, informerer hovedlederen.

- Ved at trenerne kan samarbeide og diskutere hvordan spillerne utvikler seg best på tvers av lagene, åpnes det også rom for kreativitet, tilføyer Thoresen.

Talentutvikling

Skeid har i alle år vært opptatt av spillerutvikling fra ung alder. De nåværende landslagsspillerne Mohammed "Moa" Abdellaoue, Daniel Braathen og Andre Hansen har alle utviklet seg i Skeid. FC Købenshavns Mustafa "Mos" Abdellaoue, som tidligere har vært toppscorer i eliteserien med Tromsø, vokste også opp i klubben.

LES OGSÅ: "Nye" Skeid tapte mot Frigg

- Nå vil vi jobbe med å beholde spillerne i klubben, sier Rohde.

Ikke et eliteprosjekt

Skeid vil tilbake i toppen av norsk fotball, men dette prosjektet handler mer om å utvikle bredden og individuelle ferdigheter.

- Idrett handler om å lære, og det vil være feil av oss å legge for mye vekt på resultatene, sier Kjetil Rohde, idrettskoordinator i Skeid.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021