RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thoresen-straff trolig klar i neste uke

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
- Da kommer det en suspensjon, sier Domsutvalgets styreleder.

Torsdag ble det klart at Steffen Thoresens straff for det voldelige angrepet på Lørenskogs Eerikki Koivu kommer til å bli minst ti kampers suspensjon fra hockeyisen.

Disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund, som maks kan ilegge en spiller ni kampers straff, mente dette ikke var strengt nok og har derfor oversendt saken til Domsutvalget.

- Dom til uken
Leder av Domsutvalget i hockeyforbundet, advokat Sigurd J. Klomsæt, opplyser til Nettavisen at de kan straffe en spiller med opp til et års suspensjon.

Skulle en ennå strengere straff en dette være aktuelt i Thoresens tilfelle, vil saken bli sendt videre til Idrettsforbundet.

Klomsæt går likevel langt i å bekrefte at Domsutvalget vil komme med sin dom i saken i løpet av kort tid.

- Vi kommer til å ta stilling til dette i neste uke. Da vil det trolig komme en suspensjon, sier Klomsæt til Nettavisen torsdag ettermiddag.

- Ikke mange saker
Hva som er ventet dom i saken eller hvor lang suspensjonen til Thoresen kan komme til å bli kan Klomsæt av naturlige årsaker ikke uttale seg om.

Utvalgets nestleder Per Magnar Klomstad kan imidlertid fortelle at det er svært sjeldent at saker fra Disiplinærutvalget blir oversendt Domsutvlaget i norske ishockeysaker.

- Det er relativt sjelden, ja. Vi har ikke hatt saker fra eliteserien på flere år nå. Etter at Disiplinærutvalget ble etablert, har vi vel ikke hatt saker, sier Klomstad til Nettavisen.

- Den siste saken vi behandlet var i perioden 2005-2007. Etter det har vi ikke hatt noen saker fra eliteserien, og ikke mange saker totalt sett heller, fortsetter han.

- Hva er den strengeste straffen dere har ilagt?

- I løpet av den tiden jeg har vært med i Domsutvalget så er det 15 kamper til en eliteseriespiller, hvor fem kamper var betinget. Men dette er minst ti år siden, svarer han.

- Må behandles for seg
Klomstad kan ikke huske noen tidligere tilfeller som lignet den som Thoresen nå skal straffes for, og at det derfor er umulig å si noe om hvor mange kamper VIF-spilleren vil få.

- Jeg kan ikke si at det har vært noe lignende tilfelle de siste ti årene i hvert fall. Alle saker må behandles for seg, og utover det kan jeg ikke kommentere ytterligere som en mulig straff, sier han.

Allerede torsdag kveld barker Vålerenga og Lørenskog sammen til ny dyst i NM-sluttspillet. Tidligere på dagen ble det klart at Eerikki Koivu spiller matchen, til tross for at han fortsatt har smerter etter møtet med Steffen Thoresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere